Dragu: Pentru anii următori estimăm o creștere economică medie de 4,5% anual; instituțiile internaționale sunt mai pesimiste

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, susține că economia României va crește cu 4,2% în acest an și cu 4,5%, în medie, în 2017, 2018 și 2019, în pofida faptului că instituțiile financiare internaționale au revizuit în scădere estimările privind ritmul de creștere al economiei românești în anii următori.

"România are o creștere economică solidă. Pentru acest an prognozăm o creștere de 4,2%, iar pentru 2017, 2018 și 2019 estimăm o îmbunătățire a acestui indicator la 4,5%, în medie, anual", a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în cadrul World Credit Congress & Exhibition (WCCE) care se desfășoară zilele acestea la București.

Potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Națională de Prognoză, în 2016 PIB-ul României va crește cu 4,2%, în 2017 cu 4,3% iar în 2018, cu 4,5%.

Pe de altă parte, instituțiile financiare internaționale au revizuit în scădere estimările privind avansul economiei românești pentru 2017 și 2018.

Referitor la acest aspect, ministrul Finanțelor a explicat că "de regulă, prognozele instituțiilor internaționale sunt puțin mai pesimiste, pentru un moment atât de îndepărtat". "O prognoză acum pentru anul următor are multe necunoscute. Prognozele noastre, ale CNP, beneficiază de mai multe elemente. Noi avem această instituție, CNP, care știe toate specificitățile economiei românești. Este normal să fie un asemenea gap (diferență—n.r.) dar cred că pe parcursul acestui an se va micșora", a explicat Dragu.

Banca Mondială a anunțat recent că și-a redus semnificativ estimările privind evoluția economiei românești în următorii doi ani, când PIB-ul României ar urma să crească cu 3,7% respectiv 3,4%, cu 0,4 puncte procentuale respectiv 0,6 puncte procentuale mai puțin decât se estima în luna ianuarie.

Totodată, la începutul lunii trecute, Comisia Europeană anunța că ritmul de creștere al economiei românești va încetini în 2017 la 3,7%.

Și FMI a avertizat că vârful de creștere economică înregistrat în acest an de România va fi urmat în 2017 de o încetinire până la 3,6%.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta