DRAMĂ în fotbal. Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, 26 de ani, a MURIT! VIDEO ȘOCANT!

DRAMĂ în fotbal. Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, 26 de ani, a MURIT! VIDEO ȘOCANT!

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul Constanța. Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacționat la manevrele de resuscitare, au declarat pentru AGERPRES surse medicale. Din păcate, nu este singurul jucător dinamovist care a decedat pe terenul de fotbal. Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hâldan s-a prăbuşit pe gazon în timpul unui amical la Olteniţa şi a încetat din viaţă la doar 24 de ani.

UPDATE 00.00 - Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a confirmat decesul fotbalistului Ekeng. Medicul a dezvăluit o informaţie şocantă: „Pacientul a fost adus la spital fără manevre de resuscitare din ce ştiu. Manevrele de resuscitare în cameră de gardă au durat o oră şi jumătate. Apoi, pacientul a fost declarat mort“. Din primele informaţii reiese că cele două ambulanţe care au fost la stadion nu erau echipate corespunzător, astfel încât jucătorul poate fi resuscitat în drum spre spital.

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme.

23:20: Cornel Dinu, administratorul lui Dinamo, la Dolce Sport:"Sunt 10 medici acolo. Se incearca resuscitarea, insa nu vreau sa ma pronunt. Am vazut scena, s-a prabusit la mijloc secerat parca. In primele minute nu i s-au dat interventiile necesare in astfel de cazuri. Salvarea a venit dupa 3 minute, a scos o targa si n-am vazut nicio masca pentru a i se pune pe fata. Acum se chinuie 10 medici sa-l resusciteze. Timpul a fost foarte lung si poate fi o tragedie imensa. La Catalin Hildan e cu totul altceva, apartine istoriei. Daca se intervenea direct atunci de medicii de la salvarea probabil nu se mai intampla acea tragedie. In Anglia se vine imediat si-ti pune masca de oxigen pe fata", a declarat Cornel Dinu la Dolcesport.

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a evoluat ultima oară pentru clubul spaniol Cordoba CF, pentru care a adunat 14 meciuri și a marcat un gol în Primera Division. Africanul și-a început cariera la Canon Yaoundé, iar apoi a mai jucat pentru cluburile Le Mans, Rodez (ambele din Franța) și Lausanne (Elveția). Patrick Ekeng a marcat un gol în Primera Division în partida Getafe — Cordoba 1-1, din campionatul trecut, când a fost coechipier cu atacantul român Florin Andone. Patrick Claude Ekeng Ekeng are două selecții la prima reprezentativă a Camerunului. 

Din păcate, nu este singurul jucător dinamovist care a decedat pe terenul de fotbal. Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hâldan s-a prăbuşit pe gazon în timpul unui amical la Olteniţa şi a încetat din viaţă la doar 24 de ani.











Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență