Drama lui Moruțan, în reluare: necazul pierderii Euro 2024 vine după altul de care lumea a uitat

Drama lui Moruțan, în reluare: necazul pierderii Euro 2024 vine după altul de care lumea a uitat

Cum un necaz nu vine niciodată singur, o săptămână începută prost pentru selecționerul României, Edward Iordănescu (45 de ani), a continuat cu cel mai dur verdict, sosit din Turcia.

Moruțan are 15 selecții și un gol la echipa națională. FOTO: Facebook

După ce a aflat că, accidentați weekendul trecut, Vlad Chiricheș (FCSB) și George Pușcaș (Bari) pot rata o eventuală convocare pentru Euro 2024 , selecționerul s-a trezit, marți, cu o certitudine neagră. Și anume pierderea lui Olimpiu Moruțan (Ankaragücü). Acesta s-a accidentat în turul semifinalelor Cupei Turciei, în meciul Ankaragücü – Beșiktaș (0-0). A și părăsit terenul pe targă, în minutul 83. Apoi, a primit diagnosticul: o ruptură a tendonului lui Ahile. Urmează operația și o perioadă de refacere de 6 luni!

Mesajul selecționerului a venit prompt

Aflând, cu siguranță, că Moruțan e distrus după ce a pățit, selecționerul a reacționat pe rețelele de socializare. Cu un mesaj de încurajare pentru jucătorul care a fost pe teren în nouă din cele zece partide din preliminariile Euro 2024.

Toţi alături de tine, Oli! Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine, dar vom lupta şi pentru tine! Suntem convinşi, fiecare, că vei reveni mai puternic! Familia echipei naţionale te aşteaptă înapoi!“, a scris Edward Iordănescu.

În cele nouă apariții pe care le-a avut sub tricolor, în preliminarii - a fost titular în patru meciuri și introdus pe parcurs de cinci ori – Moruțan a contribuit la calificare cu patru pase de gol. De asemenea, el se afla în clubul select al tricolorilor cu prezențe constante pe teren, în străinătate. În acest sezon, a adunat cinci goluri și patru pase decisive pentru Ankaragücü în 37 de meciuri în care a adunat 2.494 de minute pe teren. De aceea, pierderea sa, în vederea Euro 2024, „cântărește“ și mai mult.

Prostia lui ne-a costat prezența la Euro 2018

Mulți au uitat acum, însă până să ajungă la nivelul la care e acum, adică un stranier în Superliga turcă și om important în circuitul naționalei, Olimpiu Moruțan a trăit o veritabilă dramă fotbalistică în 2018.

Atunci, el a ajuns în prim-plan, din motive nedorite, în tricoul României U19. În ultima partidă de calificare pentru Euro 2018, România a întâlnit Ucraina, la Ploiești. În acel meci, tricolorii mici ar fi obținut biletele pentru turneul final inclusiv cu o remiză. De aceea, după ce România U19 a deschis scorul prin Moruțan, în minutul 77, calificarea părea ca și adjudecată. Din păcate, după ce a înscris, Moruțan și-a scos tricoul pentru a-și celebra reușita, uitând că are deja un „galben“. Centralul întâlnirii a trebuit să-i dea imediat al doilea avertisment, urmat de un cartonaș roșu! Rămasă în zece după eliminarea lui Moruțan, România U19 s-a prăbușit. Și a încasat două goluri, în minutele 84 și 90+2, pierzând calificarea la Euro 2018.

După această dramă fotbalistică, selecționerul României U19 de atunci, Adrian Boingiu, a povestit că Moruțan a fost devastat.

Era extrem de greu de vorbit cu Moruţan după meci, fiindcă de la stadion, din vestiar, şi până la întoarcerea în cantonamentul de la Buftea, nu se putea vorbi cu el, a plâns continuu şi era într-o depresie accentuată. Indiferent de cel care era lângă el, nu se putea linişti. Jucătorii i-au spus că nu e vina lui, dar n-avea reacţie, era extrem de marcat de ce s-a întâmplat...erau şi cu ochii pe ceea ce a apărut în presă imediat şi de acolo s-a înţeles că el era cel care a creat dezastrul“, a povestit Adrian Boingiu.

7

iunie e data-limită stabilită de UEFA până când selecționerii sunt obligați să comunice loturile pentru Campionatul European din Germania.

Programul naționalei în următoarea perioadă

*4 iunie (amical): România – Bulgaria, în direct la Prima TV & Radio România Actualități

*7 iunie (amical): România – Liechtenstein, în direct la Antena 1 & Radio România Actualități

Datele meciurilor de la Euro 2024, grupa E

*17 iunie: România – Ucraina (Munchen, 16.00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19.00)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – România (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?