Drapelul Uniunii Europene a fost înlăturat de pe Arcul de Triumf din Paris

Drapelul Uniunii Europene a fost înlăturat de pe Arcul de Triumf din Paris

Un drapel de mari dimensiuni al Uniunii Europene, montat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea de către Franţa a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, a fost înlăturat după ce a cauzat indignarea liderilor de dreapta francezi, inclusiv a celor extremişti, relatează duminică Reuters.

''A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact'', a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, care anunţase vineri că drapelul va rămâne pe Arcul de Triumf pentru ''câteva zile''.

El a respins ideea că guvernul francez ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderei extremei drepte Marine Le Pen, care sâmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

''Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022'', a spus Le Pen duminică.

''Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan... Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa'', a reacţionat Clement Beaune. Acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc când susţin că drapelul UE a luat locul celui al Franţei, întrucât acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe Arcul de Triumf. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...