Droguri găsite la membrii unor grupări de criminalitate organizată

Droguri găsite la membrii unor grupări de criminalitate organizată

Polițiștii au găsit mai multe tipuri de droguri la persoane care făceau parte din grupări de criminalitate organizată specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române transmis duminică AGERPRES.

Acțiunile au avut loc în ultimele două săptămâni, când polițiștii au efectuat 164 de percheziții pentru destructurarea unor grupări, au ridicat și indisponibilizat droguri, bani proveniți din activitatea infracțională, echipamente IT și alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională.

Au fost implicați 534 de polițiști specializați în combaterea criminalității organizate, care au organizat 57 de acțiuni operative. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 242 de persoane, dintre care 98 au fost reținute sau arestate, iar 4 au fost plasate sub control judiciar.

Au fost ridicate 29 g. de cocaină, 10 g. de amfetamină, 1 g. și 2 comprimate de MDMA, 214 de comprimate ecstasy, 550 de g. și 113 doze de heroină, 290 de g. de rezină de canabis, 3 comprimate de metadonă, 157.196 g. de canabis, 2.029 de plante de canabis, 1.600 g. de masă vegetală, 100 g. de substanțe psihoactive, 71 de plicuri de substanțe psihoactive, 175 de plicuri de substanțe vegetale, 4 cântare electronice și 3 grindere, folosite în activitatea infracțională, precizează IGPR.

De asemenea, au fost indisponibilizate 15 autoturisme, 21 HDD-uri, 32 de laptopuri, 2 unități centrale, 7 tablete, o cameră video, 96 de telefoane mobile, 2 cartele SIM, 439 de medii de stocare, 4 arme, 6 cartușe, 6 arme albe, 26.780 de pachete de țigări, 15 ceasuri de lux, 20 de cutii de artificii clasa a II-a și au fost ridicați 174.290 de euro, 145.144 de lei și 2.520 de lire sterline.

În activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenați și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene, luptători de la acțiuni speciale și jandarmi.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat și se implementează un TASK FORCE, pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontraliere cu autori sau victime cetățeni români, arată IGPR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …