Drulă: Ne dorim să dăm în circulaţie mare parte a loturilor Autostrăzii de Centură Bucureşti, până la finalul anului 2022

Drulă: Ne dorim să dăm în circulaţie mare parte a loturilor Autostrăzii de Centură Bucureşti, până la finalul anului 2022

Ne dorim să dăm în circulaţie mare parte a celor două loturi ale Autostrăzii de Centură Bucureşti până la finalul anului 2022, urmând ca restul să fie livrat în 2023, a declarat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a vizitat loturile 1 şi 2 ale A0 iar alături de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru primul lot.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Fusun Aramaz, şi antreprenorul turc care a fost desemnat câştigător al licitaţiei.

"Ştim foarte bine ce importanţă au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noştri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp şi ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulaţie cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat şi vă ofer sprijinul nostru", a afirmat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul a inspectat şi lucrările aflate deja în desfăşurare pe lotul 2 al A0, acolo unde acelaşi constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut. Cătălin Drulă a transmis că se aşteaptă la un avans consistent în 2021, în condiţiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.

Lotul 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti are o lungime de 16,93 kilometri. Antreprenorul care va executa lucrările este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş..

Valoarea contractului este de 830,679 milioane de lei, fără TVA, iar durata acestuia este de 30 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni pentru perioada de garanţie a acestora. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria