Drulă: Nu mai accept documentaţii făcute prost, doar pe principiul ''lasă că merge şi aşa''

Drulă: Nu mai accept documentaţii făcute prost, doar pe principiul ''lasă că merge şi aşa''

Etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp, de aceea voi pune accent pe dezvoltarea capacităţii administrative, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Cătălin Drulă a participat la o întâlnire, organizată de CNAIR, cu proiectanţii care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră.

"Le-am cerut determinare şi profesionalism, pentru că munca lor este o etapă foarte importantă în cadrul unui proiect de infrastructură şi de ea depinde derularea întregului obiectiv. Avem mulţi specialişti buni în acest domeniu, iar pregătirea lor trebuie valorificată prin proiectele de infrastructură pe care le vom dezvolta în următorii ani", a spus ministrul.

Cătălin Drulă a subliniat că este bine să existe mai multă onestitate în această relaţie, din partea ambilor parteneri: stat şi privat.

"Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalţi", a adăugat el.

Şeful de la Transporturi a dat asigurări că proiectanţii vor avea în instituţia pe care o conduce un partener, iar procesele din sectorul public se vor desfăşura cu mai multă transparenţă şi mai simplificat.

"Ştiu că şi etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp. De aceea o să pun accent pe dezvoltarea capacităţii administrative. Nu mai trebuie să fie livrate materiale de slabă calitate, doar pe principiul că 'merge şi aşa'", le-a transmis Drulă proiectanţilor.

El a susţinut că s-a mirat de multe ori că nu există "o voce mai puternică'' a industriei, a industriei de construcţii sau de proiectare care să contribuie la întocmirea corectă a caietelor de sarcini, la condiţiile contractuale, astfel încât "să nu ne mai furăm căciula".

"Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziţie publică şi la sfârşitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza", a afirmat ministrul.

În final, Cătălin Drulă a reiterat faptul că a fost mereu adeptul dialogului şi că orice problemă apărută poate fi rezolvată prin schimbul de idei şi găsirea rapidă de soluţii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...