D.Tăpălagă: Dacă aș fi pesedist

D.Tăpălagă: Dacă aș fi pesedist

Ce-o fi în capul baronilor PSD după ce au aflat, oficial, de la un alt baron de-al lor că Liviu Dragnea a semnat în 2014 un protocol cu SRI? Informația, subliniez, a fost furnizată public chiar de Paul Stănescu, un apropiat al liderului PSD. De ce i-a dat drumul? Aici regret să vă dezamăgesc, dar în afară de superficialitate nu prea văd altă explicație. Un cititor G4Media.ro a întrebat câte protocoale a semnat Ministerul Dezvoltării cu SRI, iar un funcționar a crezut că e bine să-i răspundă detaliat, precis și în termen legal, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe G4Media.ro.

Dacă aș fi pesedist m-aș întreba, totuși, ce informații transmitea Dragnea către SRI în baza protocolului? Nu cumva semna cu o mână contractele cu baronii, iar cu cealaltă ii turna la servicii pe cei mai lacomi dintre ei? Dacă aș fi pesedist adevărat, aș dori să știu dacă șeful meu de partid mă vindea. Aș cere desecretizarea protocolului, să mă conving cu ochii mei că era necesar și bun, cum încearcă azi să mă convingă șeful de partid.

Dacă m-aș număra printre acei pesediști care și-au vârât mânile până la cot în fondurile publice, mi-aș aminti că Dragnea tăia porci la sediile SRI, cam tot pe atunci, prin 2012, 2013, ca să se pună bine cu puternicii zilei. În timp ce pesediștii din țară picau unul după altul, TelDrum-ul prospera. Aș mai observa ceva, dacă aș fi un pesedist cinstit, atent cu mișcările din justiție: Dragnea a fost protejat ani de zile. Numai după ce a revendicat toată puterea au început problemele.

Dacă aș fi pesedist în drum spre pușcărie nu mi-ar scăpa nici că din 2012 până azi, de când PSD s-a instalat la putere, partidul nu m-a ajutat să scap. În schimb, liderii și-au negociat de zor cu sistemul salvarea personală. În șase ani de zile, Dragnea n-a zis nimic când serviciile și DNA-ul decimau baronii. A început să țipe doar când mâna lungă a justiției a ajuns și la el.

Și atunci, când vezi toate astea și înțelegi cum te-au vândut, pesedistule, ce-ți mai rămâne de făcut? Nu-ți vine să-ți schimbi plăcuțele de înmatriculare în Suedia, să așezi micii pe grătar într-un fel anume sau să ieși cu tractorul pe câmp ghidat de un GPS pentru a fi cât mai precis în exprimare? Dacă aș fi pesedist, prioritatea mea zero ar fi acum să găsesc răspunsurile la toate întrebările de mai sus, ca să înțeleg dacă Dragnea a luptat vreodată pe bune cu statul paralel sau a falsat mereu.

Abia apoi mi-ar fremăta mâinile, cum zice Dragnea astăzi, să le răspund celor care insultă PSD. Asta ar fi ultima mea problemă, dacă aș fi pesedist.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…