D.Tăpălagă: Dacă aș fi pesedist

D.Tăpălagă: Dacă aș fi pesedist

Ce-o fi în capul baronilor PSD după ce au aflat, oficial, de la un alt baron de-al lor că Liviu Dragnea a semnat în 2014 un protocol cu SRI? Informația, subliniez, a fost furnizată public chiar de Paul Stănescu, un apropiat al liderului PSD. De ce i-a dat drumul? Aici regret să vă dezamăgesc, dar în afară de superficialitate nu prea văd altă explicație. Un cititor G4Media.ro a întrebat câte protocoale a semnat Ministerul Dezvoltării cu SRI, iar un funcționar a crezut că e bine să-i răspundă detaliat, precis și în termen legal, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Dacă aș fi pesedist m-aș întreba, totuși, ce informații transmitea Dragnea către SRI în baza protocolului? Nu cumva semna cu o mână contractele cu baronii, iar cu cealaltă ii turna la servicii pe cei mai lacomi dintre ei? Dacă aș fi pesedist adevărat, aș dori să știu dacă șeful meu de partid mă vindea. Aș cere desecretizarea protocolului, să mă conving cu ochii mei că era necesar și bun, cum încearcă azi să mă convingă șeful de partid.

Dacă m-aș număra printre acei pesediști care și-au vârât mânile până la cot în fondurile publice, mi-aș aminti că Dragnea tăia porci la sediile SRI, cam tot pe atunci, prin 2012, 2013, ca să se pună bine cu puternicii zilei. În timp ce pesediștii din țară picau unul după altul, TelDrum-ul prospera. Aș mai observa ceva, dacă aș fi un pesedist cinstit, atent cu mișcările din justiție: Dragnea a fost protejat ani de zile. Numai după ce a revendicat toată puterea au început problemele.

Dacă aș fi pesedist în drum spre pușcărie nu mi-ar scăpa nici că din 2012 până azi, de când PSD s-a instalat la putere, partidul nu m-a ajutat să scap. În schimb, liderii și-au negociat de zor cu sistemul salvarea personală. În șase ani de zile, Dragnea n-a zis nimic când serviciile și DNA-ul decimau baronii. A început să țipe doar când mâna lungă a justiției a ajuns și la el.

Și atunci, când vezi toate astea și înțelegi cum te-au vândut, pesedistule, ce-ți mai rămâne de făcut? Nu-ți vine să-ți schimbi plăcuțele de înmatriculare în Suedia, să așezi micii pe grătar într-un fel anume sau să ieși cu tractorul pe câmp ghidat de un GPS pentru a fi cât mai precis în exprimare? Dacă aș fi pesedist, prioritatea mea zero ar fi acum să găsesc răspunsurile la toate întrebările de mai sus, ca să înțeleg dacă Dragnea a luptat vreodată pe bune cu statul paralel sau a falsat mereu.

Abia apoi mi-ar fremăta mâinile, cum zice Dragnea astăzi, să le răspund celor care insultă PSD. Asta ar fi ultima mea problemă, dacă aș fi pesedist.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro