După ce a făcut declarații „pro-ucrainene”, un cântăreț din Rusia a primit ordin de înrolare în armată VIDEO

După ce a făcut declarații „pro-ucrainene”, un cântăreț din Rusia a primit ordin de înrolare în armată VIDEO

Un TikToker rus și-a pierdut cunoștința în timp ce susținea un spectacol în orașul Stavropol, după ce a primit un ordin de înrolare în armată, relatează BBC .

Ivan Minayev, cunoscut drept Xolidayboy, a intrat în posesia ordinului luni, în timp ce se afla într-un aeroport din sudul Rusiei. La puțin timp după ce a primit documentul, tânărul a părut să-și piardă cunoștința chiar în timp ce susținea un spectacol în orașul Stavropol, situat în sudul țării.

Născut în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, Xolidayboy s-ar fi stabilit la Moscova în urmă cu trei ani. În mediul online, tânărul este cunoscut pentru stilul nonconformist, care include machiaj și și vopsirea unghiilor, anormal pentru bărbații din Rusia.

După incidentul petrecut la Stavropol, tânărul a fost transportat la spital, însă starea lui nu este gravă.

Ivan Minayev și-a pierdut cunoștința în timp ce susținea un spectacol. Foto captură video TikTok

Cu câteva zile înainte de a primi notificarea, Ekaterina Mizulina, președinta Safe Internet League, s-a împotrivit în mod public materialelor video pro-ucrainene" publicate de Minayev pe social media. În videoclipuri, Xolidayboy se prezintă ca fiind „ucrainean" și susține că anexarea Crimeei de către Rusia nu a dus la îmbunătățirea vieții locuitorilor din această regiune.

Ba mai mult, Mizulina ea a criticat și amenințat o serie de alte vedete și bloggeri ruși, învinuiți pentru părerile anti-război.

Înainte de a-l critica pe Ivan Minayev, Mizulina a solicitat ca o altă vedetă de pe TikTok, Danila Milokhin, să fie înrolată în armată din pricina unor așa-zise „declarații rusofobe”. Cu toate acestea, Milokhin a părăsit țara.

Ca urmare a invaziei din anul 2022, Safe Internet League i-a solicitat agenției ruse de monitorizare a mass-media Roskomnadzor , să blocheze mai multe pagini ale Wikipedia, inclusiv „Crime de război în timpul invaziei rusești în Ucraina” și „Masacrul de la Bucea”, pe motiv că acestea conțin informații false.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB