După ce Turcescu i-a transmis să-l pupe-n cur, Cartianu dă în vileag uriașa avere strânsă de „colonel”

După ce Turcescu i-a transmis să-l pupe-n cur, Cartianu dă în vileag uriașa avere strânsă de „colonel”

După ce Turcescu i-a transmis să-l pupe-n cur, Cartianu dă în vileag uriașa avere strânsă de „colonel”.

Grigore Cartianu da publicitatii amanunte despre uriasa avere acumulata de Robert Turcescu dupa ce acesta l-a acuzat ca a primit „zeci de mii de euro” de la PMP din care si-a cumparat terenuri in Gorj. Conflictul a pornit dupa ce pe site-ul lui Cartianu a aparut un articol in care se afirma ca Turcescu s-a aliat cu PSD si AUR dupa ce a semnat pe lista pesedista pentru referendumul de demitere a lui Clotilde Armand.

„N-am crezut ca Robert Turcescu poate fi capabil de a produce un amestec atat de scarbos de minciuna, grosolanie, mitocanie, vulgaritate, abjectie si ticalosie”, scrie Cartianu inca de la inceputul articolului.

Intr-o ampla replica publicata pe site-ul sau, ziaristii.com , Cartianu aduce aminte de relatia foarte buna pe care a avut-o in trecut cu Turcescu, sanctionand faptul ca in acest moment Turcescu este „alaturi de Dan Andronic (condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei, dar si judecat in alte dosare) si de Mirel Curea (asociatul infractorilor de tot felul, el insusi cu certe calitati de interlop)”.

Dar mai întâi mi-ai trimis un mesaj, prin WhatsApp:

Un Colonel de 1,63 milioane de euro

Uite, Colonele, îți fac o propunere: hai să aruncăm împreună o privire pe ultima ta declarație de avere, cea depusă la Camera Deputaților pe 30 decembrie 2020.

Vorbeai de terenuri? Începem cu terenurile. Atenție: 7 din 8, cumpărate! Unul singur moștenit.

Hai și cu casele! Case grele, de Colonel.

Dar hârciogăreala ta se vede mai bine la conturi, Colonele. Bravo ție! Să te bucuri de ele!

Mai sunt și investițiile, plasamentele financiare. La 46 de ani (mulți înainte!), ești un om aranjat. Să-ți dea Dumnezeu sănătate, să te bucuri de ele!

Facem o socoteală simplă, Colonele? Conturi de 5,3 milioane lei + 326.000 de euro + 24.300 de dolari, adică, per total, 1,43 milioane de euro.

Dacă adăugăm și investițiile financiare de 208.000 de dolari și 96.000 de de lei (echivalentul a 200.000 de euro), rezultă un total de 1,63 milioane de euro.

Aici se regăsesc, probabil, și cei peste 20.000 de dolari pe care i-a aspirat de la Gigi Becali, care apoi se perpelea că nu prea știa pe ce i-a dat.

Casele, terenurile nu sunt incluse în frumoasa sumă de 1,63 de milioane de euro pe care i-ai strâns, bănuț cu bănuț, din sudoarea muncii tale de jurnalist.

Știi ceva, Colonele? Eu n-am avut niciodată în conturi nici 5% din sumele etalate de tine în declarația de avere. Și fac presă de exact 30 de ani (pe 2 august 1991, când tu aveai 16 ani, eu publicam primul articol, în „Expres Magazin”-ul lui Ion Cristoiu, pe vremea când Cristoiu era Cristoiu). În 80% din aceste trei decenii, am condus ziare sau departamente, Colonele. Și n-am muncit pe nasturi.

În aceste condiții, ți se pare mult o investiție de 1.000 de euro pe an în pământuri și păduri, domnule Colonel? Asata acuzi tu, de la înălțimea unor depozite bancare cu care puteai cumpăra toți munții Gorjului?!

În aceste condiții, nu ești lipsit de rușine să mă prezinți pe mine ca pe un înavuțit?!

Ascultă ce-ți spun, Colonele: declarația ta de avere te poate arunca direct în pușcăria nesimțirii. Ai omis, cu rea-credință, să treci în document averea ta definitorie: rucsacul cu pietre care ți-a cocoșat conștiința. Treaba asta nu o mai poate rezolva nici măcar un medic, ci doar „dreptul judecător”!



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...