După explozia de pe podul din Crimeea, Putin are două opțiuni, dintre care una ar putea duce la înfrângerea finală

După explozia de pe podul din Crimeea, Putin are două opțiuni, dintre care una ar putea duce la înfrângerea finală

Dictatorul de la Kremlin s-a trezit într-o situație extrem de dificilă, care îl amenință nu numai cu înfrângerea în război, ci și cu pierderea puterii.

Colaj cu imagini prezentând Podul Crimeei în flăcări

Explozia de la Podul Crimeea a devenit o altă înfrângere a rușilor din Ucraina și a provocat o reacție furtunoasă din partea societății, a analiștilor și politicienilor din întreaga lume. Distrugerea unei legături logistice atât de importante afectează serios capacitatea de luptă a armatei ruse în direcția operațională Sud și pune sub semnul întrebării ambițiile îndrăznețe ale lui Vladimir Putin, care pierde din ce în ce mai multe teritorii ocupate. Deocamdată, el trebuie fie să retragă o parte din trupele din sud pentru a salva viețile soldaților săi, fie, dimpotrivă, să transfere mai multă forțe în direcția în direcția unde vor fi probleme cu aprovizionarea adecvată cu arme și hrană, riscând pierderea definitivă a războiului, scrie CNN .

Experții consideră că explozia de pe Podul Crimeea creează o situație critică în sudul Ucrainei, în special în regiunea Herson, cu asigurarea armatei ruse. Lanțurile logistice ale rușilor funcționau extrem de prost chiar înainte de asta, ceea ce a dus parțial la retragerea lor în zona Berislav și Novaia Kahovka . După distrugerea podului Kerci, aceștia vor avea nevoie de traversări cu feribotul sau zboruri de marfă foarte periculoase pentru a crește transportul militar către Crimeea și linia frontului. Având în vedere deteriorarea condițiilor meteorologice, este probabil ca acestea să fie lente și ineficiente.

„Ucraina a așteptat cu răbdare să lovească tocmai sistemul de transport îmbătrânit al Rusiei, care este puternic dependent de căile ferate. Mai întâi Stafide, care a dus la înfrângerea rușilor din jurul Harkovului. Apoi Liman, care duce la erodarea controlului Federației Ruse asupra Donețk și Lugansk. Și acum podul Kerci, care a devenit atât de vital pentru tot ceea ce Rusia încearcă să se țină în sud”, scriu analiștii CNN.

Experții consideră că acum Putin se confruntă cu o alegere extrem de dificilă: retragerea în regiunea Herson și Crimeea și retragerea unei părți din trupe de acolo pentru a împiedica ucrainenii să le încercuiască; sau să arunce și mai multe rezerve spre sud, riscând să piardă influența în alte direcții și în cele din urmă să piardă războiul. Prima opțiune, potrivit jurnaliștilor, va „distruge instantaneu reputația” președintelui Federației Ruse, dar va păstra șansa de a păstra o parte din teritorii. A doua va duce aproape sigur la un „colaps catastrofal” și, eventual, la o pierdere completă a puterii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /