După un accident urât, Freddy a devenit prima ţestoasă cu o carapace 3D - VIDEO

După un accident urât, Freddy a devenit prima ţestoasă cu o carapace 3D - VIDEO

O ţestoasă numită Freddy a fost găsită de medicii veterinari din Brazilia, cu carapacea complet distrusă din cauza unui incendiu şi, deşi şansele ei de a trăi erau minime, o echipă de chirurgi i-a venit în ajutor făcându-i o a doua casă dintr-un înveliş 3D personalizat.

După un accident urât, Freddy a devenit prima ţestoasă cu o carapace 3D - VIDEO (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Echipa, cunoscută sub numele de Animal Avengers, i-a construit lui Freddy o nouă casă, utilizând imagini 3D , notează Descoperă.

"Freddy a fost prima broasca ţestoasă din lume, care a primit o carcasă complet reconstruită şi prima fiinţă pe care noi, ca grup nou format de salvatori ai animalelor, am decis să o ajutăm", a declarat designerul Cicero Moraes.

Potrivit designerului, pentru a proiecta carapacea, ei au folosit o serie de fotografii din toate unghiurile ale lui Freddy, precum şi fotografii de la o broască ţestoasă sănătoasă.

"Apoi am reconstruit un model 3D pe calculator al unei carcase complete, folosind măsurători exacte pentru broasca ţestoasă".

Designul 3D a fost trimis chirurgului dentar Paulo Miamoto care a folosit o imprimantă 3D pentru a construi o carapace de patru piese autentice, care, împreună, au compus un puzzle.

În urma unei operaţii de succes, Freddy a revenit la o mobilitate completă cu o carapace frumoasă pictată manual, care se potiveşte habitatului său natural.

Echipa formată din şase specialişti: patru medici veterinari, un chirurg dentar şi un designer 3D, utilizează tehnologia 3D pentru a prelungi viaţa animalelor de companie rănite grav şi ale animalelor sălbatice exotice. Ei activează pe bază de voluntariat în timpul liber.

Cu sediul în Sao Paulo, echipa a mai construit ciocuri artificiale pentru trei tucani, un papagal şi o gâscă.

"Ne-am adunat prima oară împreună din pasiunea comună pentru ştiinţă şi datorită dragostei pentru animale”, a declarat membrul echipei Fecchio.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...