După un vals cu Putin, şefa diplomaţiei austriece dansează cu omologii ei britanic, grec şi român (AFP)

După un vals cu Putin, şefa diplomaţiei austriece dansează cu omologii ei britanic, grec şi român (AFP)

Şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, care a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a valsat cu preşedintele rus Vladimir Putin la nunta sa, a "recidivat", dansând samba şi bossa nova cu omologii europeni reuniţi la Viena, şi a dat asigurări că valsul aduce un plus de suflet în diplomaţie, informează vineri AFP.

Karin Kneissl, afiliată Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema-dreaptă), a povestit vineri pentru presă că a petrecut cu o zi înainte "o seara inspirată", dansând cu omologii săi britanic, grec şi român, în timpul recepţiei care a urmat reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor din UE.

"Am dansat ceva samba şi bossa nova (...), diplomaţia poate fi şi altceva decât un schimb de note de lucru, poate fi creată de asemenea o atmosferă ce permite avansarea" în discuţii, a declarat şefa diplomaţiei austriece.

Ea a adăugat că omologul său britanic Jeremy Hunt a fost "un excelent dansator şi gentleman".

"Un dans nu are implicaţie politică, fie că dansez cu Jeremy sau cu altcineva. Am dansat cu atâţia bărbaţi înainte", a comentat Karin Kneissl la conferinţă de presă, făcând-o să zâmbească pe şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Fotografii ale şefei diplomaţiei austriece în vârstă de 53 de ani dansând cu Vladimir Putin, invitat la nunta ei care a avut loc pe 18 august în sudul Austriei, apoi mulţumindu-i oaspetelui cu o reverenţă profundă, au făcut înconjurul lumii.

Ele au suscitat consternarea presei şi a opoziţiei austriece, care au evocat regrete că acestea ar putea aduce prejudicii imaginii de neutralitate a Austriei.

Kneissl şi Putin au apărat cadrul "privat" al invitaţiei, în timp ce Heinz-Christian Strache, lider al FPOe şi vicecancelar al Austriei, a apărat la rândul său în mod vehement această vizită, calificând-o drept "un semn de stimă pentru Austria" din partea preşedintelui rus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?