„E ciudat e că cineva a dorit să creeze tensiune în coaliție”/Rareș Bogdan respinge acuzațiile lui Marcel Ciolacu despre o presupusă strategie a PNL

„E ciudat e că cineva a dorit să creeze tensiune în coaliție”/Rareș Bogdan respinge acuzațiile lui Marcel Ciolacu despre o presupusă strategie a PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a respins acuzațiile lui Marcel Ciolacu, care îi acuzase pe liberali că ar fi pus la cale la o ședință din Sinaia o strategie prin care să învinovățească PSD și ANRE în criza facturilor la gaze.

”Am văzut declarațiile președintelui PSD și recunosc că sunt mirat pentru că am participat la Sinaia care nu a fost secretă. O întâlnire secretă nu poate fi făcută cu declarații transmise LIVE. Întâlnirea de la Sinaia a început cu o conf de presă la care premierul a răspuns. Ce e ciudat e că cineva a dorit să creeze tensiune în coaliție. Nici pe departe la întâlnirea noastră nu s-a discutat despre o acțiune de atac la lideri ai PSD. Clar că cineva încearcă să ceeeze tensiunea. Ce mă doare e că Marcel Ciolacu putea să îl sune pe oricare dintre liderii PNL ca să lămurim chestiunea”, a declarat Rareș Bogdan pentru g4media.ro .

”La ședința de la Sinaia au fost prezenți cei 4 prim-vicepreședinți ai PNL, secretarul general și președintele PNL, precum și lideri din zona Centru, o întâlnire similară cu cea de la Hunedoara, Suceava, Constanța, Timișoara. Sunt întâlniri pentru pregătirea sesiunii de toamnă. Despre dl Grindenau, cu regret spun că nu am discutat deloc, nu e treaba noastră. Am discutat despre PNRR, au fost cei 9 miniștri ai noștri. Am discutat despre trecerea prin iarnă, se anunță una complicată și căutăm soluții care să nu îi afecteze pe români din cauza inflației. Am discutat despre furnizarea de gaze, schema de ajutor sau compensare pentru energiei, și sigur că s-a discutat despre ANRE, dar nu că arătăm cu degetul spre cineva. Noi încercăm să nu arătăm cu degetul”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a respins ideea liberalului Alexandru Muraru, care spusese că nu e cazul rotației premierilor între PNL și PSD în luna mai anul viitor.

”Ca să ai o istorie ca a PNL, trebuie să îți respecți contractele. Contractul nostru prevede ca în mai 2023 PNL să cedeze poziția de prremier și să obțină în compensație posturile de vicepremier, secretar general al guvernului, ministru al finanțelor și cel al tranporturilor. E o poziție în nume personal a lui Alexandru Muraru pe care nu o susținem. E nevoie de o guvernare puternică și stabilă la București. În nici un caz nu ne ocupăm de războaie în coaliție. Am vorbit de soluții și perspective. Nu căutăm motive de scandal, cei care caută scandal vor fi sancționați de votanți. Tensiunile de la graniță vor spori mai mult”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro