E din șpăgi? Carmen Dan conduce un bolid de lux de peste 50.000 de euro, bani pe care în declarația de avere nu-i are!

E din șpăgi? Carmen Dan conduce un bolid de lux de peste 50.000 de euro, bani pe care în declarația de avere nu-i are!

Fostul ministru de Interne nu poate justifica achiziția unui bolid de lux, pe baza declarațiilor de avere. Carmen Dan a postat, duminică seară, o fotografie la bordul unei mașini de lux Audi Q5.

Contactată de Newsweek România , Carmen Dan a refuzat să explice proveniența banilor.

 Specialiștii au analizat imaginea și spun că „doamna Carmen Dan conduce un SUV premium Audi Q5. Nouă, cea mai ieftină versiune costă circa 50.000 plus TVA.

Dar, bineînțeles, nu și l-a cumpărat pe cel mai ieftin. Din poze, se observă că mașina e dotată cu pachet optic sport S-Line, scaune sport îmbrăcate în piele Alcantara și că sub capotă are un motor diesel TDI de peste 200 de cai putere. Probabil, mașina din imagine costă 60.000 de euro plus TVA”.  

De unde banii?

În declarația sa de avere, aferentă anului fiscal 2018, Carmen Dan spune că mașina este din anul 2017. În 2018, Carmen Dan era săracă – nu avea bani în conturi și deținea doar un apartament în Videle.

A vândut un VW Tiguan, vechi din 2012, cu 12.800 de euro, sumă care nu acoperea nici măcar un sfert din valoarea noului Audi Q5. Avea un venit de 2.600 euro pe lună de la Ministerul de Interne.

Dan nu menționează să fi luat un credit pentru mașină, ori vreun leasing.

Declarația de avere, aferentă anul 2017, este identică cu cea de pe anul 2018, doar că lipsește noul Audi Q5. Înainte să intre în politică, Carmen Dan era la fel de fără bani în conturi și câștiga 1000 euro pe lună.  

Concluzie

Carmen Dan își achiziționează, în 2018, un bolid de lux fabricat în 2017. Mașina, fie este cumpărată nouă, fie are cel mult un an vechime.

Nu poate costa mai puțin de 60.000 euro plus tva, dar cu toate opțiunile ar putea ajunge la 75.000 euro plus TVA. Carmen Dan nu avea bani în cont înainte de achiziție și nici nu a făcut credit pentru mașină.

Vânduse o altă mașină cu aproape 13.000 euro. Carmen Dan rămâne cu un deficit de minim 50.000 euro pe care nu  poate justifica de unde i-a luat pentru achiziția mașinii. Dacă nu a ținut banii la saltea.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina