E gata RAPORTUL! Emoții pentru șefa DNA!

E gata RAPORTUL! Emoții pentru șefa DNA!

Raportul comun al Comisiei de experti intrunita pentru a analiza suspiciunile de plagiat in cazul doctoratului sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, va fi transmis Comisiei Juridice a CNADTCU cel tarziu miercuri, dupa care, in forma agreata de comisie, va fi supus votului in Consiliului General al CNADTCU, a declarat pentru HotNews.ro  Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei. Amarandei a precizat ca membrii Comisiei Juridice au la dispozitie trei zile pentru agrearea unei forme a raportului care va fi supus votului final.

“Raportul final al comisiei de experti este in curs de finalizare. In cursul zilei de astazi se agrega rapoartele individuale pentru a se elabora un raport comun . El va fi transmis astazi (n.red – marti) sau maine catre Comisia Juridica a CNADTCU. Comisia Juridica are un termen de trei zile pentru agrearea formei respective, dupa care, in forma agreata de Comisia Juridica, va fi supus votului consiliului general al CNADTCU.”, a declarat pentru HotNews Mirabela Amarandei, purtator de cuvant al Ministerului Educatiei.

Amarandei a precizat ca expertii care au analizat lucrarea de doctorat a lui Kovesi au avut mult de munca si au incercat “cu toata puterea si fortele lor sa intre in acel termen de 30 zile”.

“Persoanele din comisia de experti care analizeaza sesizarea au incercat cu toata puterea si fortele lor sa intre in acel termen de 30 de zile. (...) Este o chestiune de zile; exclus sa se tergiverseze analiza sau o decizie in aceasta situatie. A fost volumul de munca semnificativ si analiza documentelor in format in online. Si atunci a necesitat un timp suplimentar.”, a precizat Amarandei.

Comisia de specialisti care analizeaza lucrarea de doctorat a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost desemnata pe 30 octombrie, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Educatiei, citat de Adevarul.

Profesorul Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a depus pe 7 octombrie, la Unitatea Executiva pentru Finantarea invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii o sesizare prin care a cerut analizarea tezei de doctorat a Laurei Codruta Kövesi sub suspiciunea de plagiat. Cererea a fost admisa si transmisa pe 13 octombrie la Ministerul Educatiei si CNATDCU. Dogaru, care a facut sesizari de plagiat in cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, a cerut institutiei sa verifice suspiciunile de plagiat ridicate de Grupul de Investigatii Politice (GIP), un ONG condus de Mugur Ciuvica.

Tema presupusului plagiat al sefei DNA a aparut in spatiul publicat dupa ce, la sfarsitul lunii septembrie, deputatul Sebastian Ghita s-a “autodenuntat” la Parchetul General pentru ca ar fi participat la redactarea “in fals” a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

"In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi", a scris Ghita, in autodenuntul depus la Parchet si citat de site-ul luju.ro.

Ulterior, Laura Codruta Kovesi a respins acuzatiile de plagiat. Kovesi a declarat la Europa FM ca ca teza sa de doctorat este "corecta" si le-a lasat moderatorilor, Vlad Petreanu si Cristian Tudor Popescu, un dosar cu "probele" pe care le-a prezentat in 2012 in fata Comisiei Nationale de Etica, atunci cand s-a decis ca nu si-a plagiat lucrarea.

“Am venit pregatita cu probele", le-a spus Kovesi moderatorilor, adaugand ca prima proba din dosar este certificatul sau de casatorie, in conditiile in care a fost acuzata inclusiv ca a plagiat-o pe "Lascu Codruta", numele sau inainte de divort.

"Am respectat in totalitate normele academice, teza mea e corecta, si aici am toate probele", a spus sefa DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”