E oficial, Burci se însoară sâmbătă în Emirate cu fosta țiitoare a lui Mazăre/Naș: Dumitru Nicolae, zis Niro

E oficial, Burci se însoară sâmbătă în Emirate cu fosta țiitoare a lui Mazăre/Naș: Dumitru Nicolae, zis Niro

Omul de afaceri Cristian Burci (57 de ani) și iubita sa, Elena Voinea (33 de ani) se vor căsători, sâmbătă, în Emiratele Arabe Unite, evenimentul urmând să aibă loc într-un luxos hotel din Abu Dhabi. Surse G 4Media.ro susțin că la ceremonie au fost invitați mai mulți oameni de afaceri, patroni de media și politicieni, o parte având în prezent sau în trecut probleme penale.

Elena Voinea a fost o ”răsfățată” a tabloidelor în vremea când era iubita primarului Constanței, Radu Mazăre. În 2019, după despărțirea de Mazăre, Voinea a ajuns director de cabinet al ministrului PSD al Finanțelor, Darius Vâlcov și, pentru câteva zile, a ocupat același post pentru ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, al cărui mandat a fost de doar șase zile, încheindu-se prin demisia acestuia după mult mediatizata crimă de la Caracal.

Naș ar urma să fie Dumitru Nicolae ”Niro” care a executat 11 de luni de închisoare, în perioada 2016-2017, pentru trafic de influență. Burci însuși este în vizorul procurorilor, fiind trimis în judecată de DNA și având calitatea de suspect într-un dosar al DIICOT.

Dumitru Nicolae a confirmat pentru G4Media.ro că va fi naș, dar a precizat următoarele: ”Nu este cununie religioasă, mai mult e o petrecere. E o nuntă la Abu Dhabi, nu e tot timpul. Asta e viața.”

Nicu ”Niro”, presupus membru al Grupului de la Monaco, a fost condamnat, în 2016, la 2 ani și 4 luni de închisoare, pentru trafic de influență, într-unul dintre Dosarele Microsoft. A executat circa 11 luni de închisoare, fiind eliberat condiționat în septembrie 2017.

Pe lângă cei de mai sus ar fi fost invitați și alți oameni de afaceri din celebrul ”Grup de la Monaco”, dar unele din numele vehiculate n-au confirmat prezența. Grupul de la Monaco reprezintă o asociere informală dintre oameni de afaceri și politicieni care fost în centrul mai multor afaceri controversate din România, în special în domeniul imobiliar.

De asemenea, ar mai fi fost invitat Dan Andronic, patronul cotidianului Evenimentul Zilei, condamnat defintiv la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la grup infracțional organizat în dosarul Ferma Băneasa și trimis în judecată după o altă anchetă a DNA – dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 -, unde a fost achitat în primă instanță.

El a transmis că nu va participa la nuntă, iar atunci când a fost întrebat dacă a fost invitat, a răspuns: ”Aveai dreptul la o singură întrebare”.

Cristian Burci nu a putut fi contactat, la numărul său de telefon răspunzând o persoană care s-a recomandat drept șoferul său și ne-a îndrumat să revenim ulterior.

În ceea ce privește clasa politică, o sursă G4Media a declarat că ”(…) Din mediul politic nu știu să fi invitat prea mulți.” Unul a fost europarlamentarul PNL Cristian Bușoi care, însă, ne-a declarat că nu va putea ajunge în Abu Dhabi din cauza programului încărcat din această perioadă. El a spus că se cunoaște de mult timp cu Burci, cei doi fiind născuți în Drobeta Turnu Severin. Surse G4Media au precizat că un alt politician invitat este fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Fostul ministru PSD nu a răspuns apelurilor și mesajului G4Media în care i se solicita să confirme prezența în Dubai. În decembrie 2021, Bănicioiu a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influență și luare de mită. În septembrie 2021, Bănicioiu anunța pe contul său de socializare că ”sunt implicat in cateva proiecte legate de domeniul sanatatii in alte tari si care ma tin foarte, foarte ocupat.”

Tot în domeniul sănătății, și tot în afara României, declara și Burci că are preocupări după plecarea sa din țară, în martie 2020: o fabrică de teste Covid din Emirate la care asociat ar fi și statul arab.

Sursa Foto: Facebook " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/02/Emirates-300x169.jpeg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/02/Emirates.jpeg" data-ll-status="loaded" /> Sursa Foto: Facebook

Evenimentul de mâine va avea loc într-un complex luxos din Abu Dhabi – Emirates Palace.

Descrierile îl prezintă ca fiind o replică în stil tradițional a hotelului Burj Al Arab din Dubai. Aici, oaspeții pot comanda și gusta un Capuccino cu foiță de aur sau pot cumpăra lingouri de aur. Hotelul are două piscine mari şi un centru spa, închirierea unei camere în această perioadă costând circa 600 de euro pe zi.

De-a lungul timpului, omul de afaceri Cristian Burci a investit în special în media și industrie.

Achiziția societății Romvag Caracal i-a adus, în final, punerea sub acuzare, de către DIICOT, într-un dosar în care, la un moment dat, a fost pus sub control judicar. În cadrul anchetei, procurorii au inculpat 11 persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, DIICOT punând sechestru pe bunuri mobile și imobile de circa 36 de milioane de euro.

Burci a negat faptul că plecarea sa din România ar avea vreo legătură cu dosarul Romvag, aflat încă pe masa procurorilor.

Anul trecut, el a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal, instrumentat de DNA. Burci este acuzat de cumpărare de influență în legătură cu vizita din 2017 a lui Liviu Dragnea, pe atunci președinte PSD, la inaugurarea mandatului președintelui SUA, Donald Trump. În acest dosar au fost deferiți instanței Dragnea, precum și fiul lui Burci, Carlo Roberto.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...