E RĂZBOI TOTAL! Firea, viitoarea șefă a PSD: Eu și unii colegi credem că Tudose vrea să preia conducerea PSD

E RĂZBOI TOTAL! Firea, viitoarea șefă a PSD: Eu și unii colegi credem că Tudose vrea să preia conducerea PSD

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la Antena 3, ca ea crede ca premierul Mihai Tudose vrea sa preia conducerea PSD, dar ca ea nu are nici cea mai vaga intentie de a se inscrie in cursa pentru functie. Potrivit acesteia, ea ar vrea sa castige un al doilea mandat de primar.

Intrebata la Antena 3, daca premierul Tudose vrea sa preia conducerea PSD, Gabriela Firea a spus ca asa cred unii colegi ai ei si asa crede si ea.

Acesta a mai spus nu vrea decat sa isi duca mandatul de primar la capat si sa castige un al doilea.

În această noapte gruparea Dragnea-Firea se va întâlni pentru a bate în cuie preluarea șefiei PSD de către Gabriela Firea.

Declarațiile Gabrielei Firea

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a făcut afirmații dure în contextul tensiunilor cu premierul Mihai Tudose. Ea a vorbit despre încălcarea statutului PSD, despre jigniri și încercări de preluare a partidului. 

Despre preluarea partidului de către Mihai Tudose, Gabriela Firea a afirmat: ”Sunt din ce în ce mai mulți colegi care așa spun, altfel nu se explică această atitudine prin care se detașează de colegii din PSD, încercând să-i apropie pe alții. Eu, personal, cred același lucru”.
 
Întrebată dacă la ședințele cu liderii din teritoriu se discută și despre tensiunile cu premierul Mihai Tudose, Gabriela Firea a răspuns în emisiunea ”Subiectiv”, de la Antena 3: ”A fost o întâlnire la sediul PSD, va mai fi mâine una. Bineînțeles că se discută, noi am stabilit de comun acord, în CEx, după incidentele care au dus la căderea Guvernului Grindeanu, ca tot ceea ce avem de comunicat colegilor noștri să o face într-un cadru intern și statutar și să nu încercăm să creăm senzația că iar există mai multe tabere în PSD, aspect care ne dăunează. Dezbinarea în PSD nu e un lucru bun, trebuie să ne concentrăm pe programul de guvernare. Premierul e cel care a inaugurat această perioadă, în care dă replici din ce în ce mai nepotrivite spun eu colegilor de partid, începând cu faptul că le-a numit penale pe două colege de-ale noastre într-o emisiune televizată, fără a fi luată o decizie a unei instanțe în acest sens, continuând cu faptul că, la informația colegului nostru Manda că se va organiza un miting, a spus că el este din Brăila și nu din Craiova, aș adăuga eu: deci, nu-l interesează mitingurile, continuând cu afirmația că nu a citit declarația președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și dl Tăriceanu, deci nu-l interesează opinia domniilor lor de ce nu participă la Parada de 1 Decembrie, culminând cu afirmațiile publice negative la adresa unei inițiative a Primăriei Capitalei, cu atitudinea arogantă la adresa primarului general, colega domniei sale. Cel care a încălcat și statutul și decizia CEx este dl prim-ministru.”. 

”Aștept o ședință!”

În ceea ce privește o paralelă cu situația lui Sorin Grindeanu, primarul Capitalei a răspuns: ”Nu aș vrea să fac eu comparații, eu aștept o ședință de CEx sau de Birou Permament Național în care să ne spunem cu toții punctul de vedere, să se ia o decizie o dată pentru totdeauna care să fie respectată de noi toți. Faptul că astăzi un coleg de-al nostru este prim-ministru, ministru, parlamentar, primar sau președinte de Consiliu Județean nu-i dă dreptul să-și jignească colegii, să-i trateze cu suficiență, să le dea replici negative în spațiul public, să-i minimalizeze practic”. 

Cât despre preluarea partidului de către Mihai Tudose, Gabriela Firea a afirmat: ”Sunt din ce în ce mai mulți colegi care așa spun, altfel nu se explică această atitudine prin care se detașează de colegii din PSD, încercând să-i apropie pe alții. Eu, personal, cred același lucru”. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...