E timpul să „închidem trapele”/Miliardarii și celebritățile se pregătesc pentru o recesiune

E timpul să „închidem trapele”/Miliardarii și celebritățile se pregătesc pentru o recesiune

Avertismentele experților cu privire la recesiunea globală iminentă devin din ce în ce mai frecvente. Potrivit companiei de cercetare Ned Davis, în prezent posibilitatea apariției unei recesiuni este de 98 la sută. Prognozelor pesimiste li se alătură miliardarii din toată lumea, care – deși de multe ori nu sunt de acord cu opiniile economiștilor – vorbesc cu o singură voce de data aceasta. Acum este momentul să „închidem trapele” în afaceri, avertizează Jeff Bezos, ceea ce înseamnă că este timpul să ne pregătim pentru vremuri grele, scrie Business Insider .

David Solomon, șeful Goldman Sachs, un gigant financiar de pe Wall Street, a declarat pentru CNBC că este timpul ca atât liderii corporativi, cât și investitorii să înțeleagă și să se pregătească pentru riscurile economice în creștere. El a anunțat că este de așteptat o volatilitate ridicată a pieței și a situației economice. „Există șanse mari să avem o recesiune în Statele Unite”, a subliniat el. Jeff Bezos – un antreprenor american și unul dintre cei mai bogați oameni din lume – s-a referit la aceste cuvinte pe Twitter. „Da, probabilitățile din această economie vă spun să „închideți trapele , a scris fondatorul Amazon.

*Miliardari „pe margine

Chiar și cei mai bogați sunt acum în dubii când vine vorba de economie, relatează CNN. Tensiunea recesiunii iminente este raportată de cei mai bogați oameni din lume. În afară de Jeff Bezos, Elon Musk are o opinie similară cu privire la criza economică iminentă. Fondatorul Tesla și SpaceX, deși recent a avut un ton optimist, argumentând că Tesla are „cerere excelentă” pentru trimestrul următor, iar fabricile lucrează la capacitate maximă, a mai recunoscut că este mai dificil decât înainte și că Tesla probabil că nu va realiza creșterile anunțate ale vânzărilor.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 7% la jumătatea lunii octombrie, iar analiștii și investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați de capacitatea companiei de a susține creșterea, în fața problemelor de logistică și a inflației în creștere. Elon Musk însuși a recunoscut faptul că recesiunea globală va dura chiar și până în primăvara anului 2024.

*Gwyneth Paltrow: Economia e în impas

Bezos, Musk și Salomon nu sunt singuri. Tot la începutul acestei luni, Jamie Dimon, miliardar și CEO JPMorgan Chase, a declarat că recesiunea ar putea lovi SUA într-un interval de doar șase până la nouă luni.

În corul previziunilor pesimiste se alătură și vedete bogate. De exemplu, actrița Gwyneth Paltrow, a cărei avere este estimată la 150 de milioane de dolari și care deține un conac de aproape 5 milioane de dolari în California și o casă de 33 de milioane de dolari în Los Angeles, a declarat pentru The Hollywood Reporter că este îngrijorată pentru încă un an. Recesiunea viitoare o ține trează. „Economia e în impas. Sunt doar îngrijorată de ce se va întâmpla anul viitor și cât de groaznică va fi recesiunea. Nu am dormit aseară, îngrijorându-mă pentru tot, la trei dimineața”, a spus vedeta.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență