Ea l-a ÎNGROPAT pe Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

Ea l-a ÎNGROPAT pe Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

Jurnalistii de la  RISE Project au publicat, luni, primele informatii detaliate din cadrul anchetei Teleorman Leaks.

Amintim ca jurnalistii au anuntat de sambata ca un localnic din Teleorman a gasit pe proprietatea sa o valiza cu documente in format electronic sau fizic, fotografii si numeroase informatii financiare ce ii vizau pe Liviu Dragnea, fiul sau Valentin, firma Tel Drum si alti membri din anturajul liderului PSD.

In cateva minute de la publicarea primei parti din aceasta investigatie, site-ul Rise Project nu a mai putut fi accesat aproape deloc.

Cui apartine hardul misterior

Jurnalistii au facut legatura intre momentul in care valiza a fost "impachetata" si descinderile procurorilor DNA din vara lui 2017.

"Valiza contine exact ce a vrut gruparea Dragnea sa piteasa de procuror la descinderile din 2017, in dosarul in care presedintele partidului de guvernamant e acuzat de initierea unui grup criminal organizat.

Informatiile sunt arhivate pe trei suporturi digitale, majoritatea fiind documente in format electronic. Cele mai recente au fost salvate pe 26 iunie 2017. Pe 4 august procurorii bateau la usa Tel Drum", scriu cei de la Rise Project.

Se pare ca hardul negru gasit in valiza este al contabilei gruparii, Nicoleta Pene, mana dreapta a lui Petre Pitis, fostul director general al firmei Tel Drum. Aceasta a putut fi observata in imaginile postate de Rise Project inca de sambata - femeia bruneta care apare in diverse ipostaze sexy (vezi poza articolului).

"Cand a ajuns prima oara in Tel Drum, intai sefa la departamentul de Control Financiar Preventiv, colegii se intrebau cine e, de unde vine si de ce. Intr-un judet cu putini manageri pe cap de locuitor si cea mai ridicata rata a somajului din tara, Nicoleta reusise. Nu toti o inghiteau.

Iata perspectiva unui angajat in 2015: 'Ascensiunea doamnei Nicoleta Pene e de domeniul fantasticului. A venit la Tel Drum ca un nimeni, direct sefa la CFP. In cateva luni doamna Ignat a plecat si ea (Nicoleta Pene) e acum director comercial care, la masa cu Pitis, taie si spanzura'", scriu jurnalistii de la Rise Project, care precizeaza ca informatiile de pe hardul negru sunt datele din computerul acesteia de la birou.

Cum se fac trocurile cu functii ale statului

Pe acest hard au fost gasite si numeroase fotografii: selfieuri cu Nicoleta Pene, Petre Pitis, dar si fotografii din vacantele comune ale celor doi. Jurnalistii arata ca pozele erau stocate in telefonul Nicoletei Pene si de aici in backup-ul din calculator.

Documentele si emailurile prezentate de cei de la Rise Project arata si cum se faceau trocurile si numirile discretionare in functii ale statului.

Sotul Nicoletei Pene, Dacian, a fost director de mecanizare in Tel Drum pana in 2014, dupa care a fost numit sef la Registrul Auto Roman Teleorman. Apoi el a fost mutat la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier), sef regional pe sase judete - Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

"Cazul lui Dacian Pene de la Tel Drum surprinde politica de cadre la PSD Teleorman, filiala lui Dragnea care daruieste tarii premierul, ministrul de Interne si un pluton de secretari de stat. Cele doua dimensiuni, afacerile si administratia, se intrepatrund aici in mod traditional, monopolizate de aceeasi oameni.

Inclusiv Petre Pitis, manager la Tel Drum, a fost consilier judetean PSD. La fel - Marian Fiscuci, coleg de liceu cu Dragnea, pe numele caruia a fost privatizata initial societatea. Adrian Simionescu, ex-deputat, apare sistematic in scurgerea de informatii pentru ca lucreaza si el formal in grup. Simionescu si Fiscuci sunt cumnati. Toti trei sunt inculpati cu Dragnea in dosar", arata jurnalistii.

Legatura cu actuala sefa CSM, care a cerut anchetarea lui Augustin Lazar

Un alt amanunt care iese la iveala din documentele intrate in posesia Rise Project este acela ca sotul actualei sefe CSM, care s-a remarcat pentru pozitiile anti-Augustin Lazar si pro-Legile Justitiei varianta PSD, s-a aflat pe statele de plata ale Tel Drum.

"Prin borderoul de plati al Tel Drum l-am intalnit si pe Gil Vasile, sotul sefei CSM Simona Marcu. E avocat specializat in comerical. Nu pledeaza, are biroul in Bucuresti si proprietati in Teleorman. Cecul valoreaza 15.200 de lei si a fost emis de corporatie in septembrie 2015, sub semnatura executivului Petre Pitis. Atunci, sotia sa, Simona Marcu, era judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

A devenit presedinte CSM pe 5 ianuarie 2018. Public, judecatoarea Marcu s-a distins cu doua interventii notabile: a cerut ancetarea procurorului general Augustin Lazar ca urmare a declaratiilor impotriva OUG 13 si sprijina Legile Justitiei in forma propusa de PSD", se mai arata in acheta jurnalistica.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...