Ecaterina Andronescu: Nu cred că foloseşte nimănui această declaraţie uşor războinică a Preşedintelui

Fostul ministru al Educaţiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, la Alba Iulia, că preşedintele Iohannis "s-a grăbit" atunci când a solicitat demisia premierului Viorica Dăncilă, apreciind că declaraţia "uşor războinică" a şefului statului "nu foloseşte nimănui".

"Eu cred că s-a grăbit preşedintele să facă declaraţiile de astăzi (vineri, n.r.) pentru că am sentimentul că ceea ce părea o neînţelegere a devenit aproape un conflict. Ori lucrul acestea, după părerea mea, trebuia să fie evitat. Până la urmă, Guvernul are competenţele lui, nu trebuie să ceară acordul când pleacă în vizită premierul, pentru că are un program de guvernare şi vizitele le face pentru rezolvarea proiectelor din programul de guvernare. Şi cred că nici nu foloseşte nimănui această declaraţie uşor războinică a Preşedintelui. De aceea îndemnul meu este la înţelepciune şi la înţelegere, pentru că există o responsabilitate şi a Guvernului şi a Preşedintelui în guvernarea ţării, iar românii aşteaptă de la noi să guvernăm bine ţara", a spus senatorul Ecaterina Andronescu.

Parlamentarul PSD a mai arătat că nu trebuie lăsată senzaţia unei instabilităţi politice în România şi i-a îndemnat pe actorii politici să se aşeze la aceeaşi masă.

"Nu avem nevoie de acest lucru, cu atât mai mult cu cât suntem în Anul Centenar, iar evenimentul la care particip astăzi, la Alba Iulia, este sub cupola Centenarului, adică sub cupola elementelor care ne unesc, nu care ne dezbină. Eu chiar astăzi am vorbit despre modul exemplar în care România a ştiut să rezolve problema educaţiei minorităţilor naţionale, prin dialog, nu prin dispută, de aceea cred că disputa nu ajută, dimpotrivă adânceşte falia dintre instituţii', a precizat Andronescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan