Echipa de campanie a lui Trump încearcă să blocheze certificarea rezultatelor scrutinului în Michigan

Echipa de campanie a lui Trump încearcă să blocheze certificarea rezultatelor scrutinului în Michigan

Echipa de campanie a preşedintelui republican Donald Trump a anunţat marţi că va iniţia un proces în Michigan, solicitând ca rezultatele alegerilor prezidenţiale din acest stat să nu fie certificate până nu se poate verifica dacă voturile au fost exprimate legal, informează miercuri Reuters.

Acesta este cel mai recent dintr-un şir de procese intentate de echipa de campanie a republicanului Donald Trump într-un efort de a menţine vie speranţa obţinerii unui al doilea mandat pentru preşedintele Donald Trump, după ce sâmbătă fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden a devenit preşedinte ales. Experţii juridici consideră însă că aceste litigii au şanse slabe să schimbe rezultatul alegerilor.

"Vrem să ne asigurăm că nicio numărătoare a voturilor nu include voturi exprimate fraudulos sau ilegal" a declarat reporterilor Matt Morgan, avocatul echipei de campanie a preşedintelui Trump.

Republicanii au acuzat aplicarea unui tratament diferenţiat observatorilor republicani în secţiile de votare comparativ cu omologii lor democraţi.

Bob Bauer, consilier al democratului Joe Biden, a respins marţi demersurile în justiţie ale echipei lui Trump, calificându-le drept un "teatru, nu procese adevărate". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /