Ecuador: Lasso se proclamă preşedinte ales şi îşi asumă ''provocarea'' de a schimba ţara

Ecuador: Lasso se proclamă preşedinte ales şi îşi asumă ''provocarea'' de a schimba ţara

Candidatul de centru-dreapta Guillermo Lasso s-a declarat învingător în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Ecuador, când după numărarea a 97,22% din voturi a înregistrat un avans de 5,03 puncte în faţa rivalul său de stânga, Andrés Arauz, notează EFE.

"Este o zi istorică, o zi în care toţi ecuadorienii şi-au decis viitorul, şi-au exprimat cu votul lor necesitatea unei schimbări şi dorinţa de zile mai bune pentru toţi", le-a spus el simpatizanţilor săi prezenţi în oraşul Guayaquil (sud-vest).

La cea de-a treia candidatură pentru preşedinţie, Guillermo Lasso a obţinut duminică 52,51% din voturi, faţă de 47,49% rivalul său, conform rezultatelor oficiale parţiale anunţate de Consiliului electoral naţional (CNE).

Guillermo Lasso s-a angajat să preia "provocarea" de a schimba ţara, care se confruntă cu o severă criză economică, agravată de pandemia de COVID-19, transmite AFP

"La 24 mai, ne vom asuma cu responsabilitate provocarea de a schimba destinul patriei noastre şi de a realiza pentru întreg Ecuadorul oportunităţile şi prosperitatea la care aspirăm", a declarat fostul bancher conservator, a cărui victorie a fost recunoscută de rivalul său, socialistul Andrés Arauz.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, la 7 februarie, Andrés Arauz se situase pe primul loc cu 32,72% din voturi, iar Guillermo Lasso obţinuse doar 19,74%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…