Ediţie specială BIFF la 15 ani de existenţă: Opt filme prezente în mari festivaluri

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti - BIFF sărbătoreşte 15 ani de existenţă în 2019 printr-o ediţie specială, care va avea loc între 24 şi 30 iunie şi care va aduce la Bucureşti ''opt filme foarte noi şi îndrăzneţe'', prezente în mari festivaluri.

"Cel mai longeviv festival competiţional de filme de lungmetraj din capitală, BIFF (Bucharest International Film Festival) va continua tradiţia de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai aşteptate titluri recente din întreaga lume, cu participarea unor invitaţi de marcă", anunţă organizatorii într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Competiţia internaţională propune "opt filme foarte noi şi îndrăzneţe", prezente în mari festivaluri şi realizate de cineaşti extrem de apreciaţi - unii consacraţi, alţii la început de drum.

Ele vor fi evaluate de un juriu internaţional format din cinci personalităţi din lumea cinematografiei, premiile urmând a fi asigurate de către Institutul Cultural Român (ICR).

În secţiunea Panorama, care cuprinde de asemenea galele de deschidere şi de închidere, vor fi programate câteva dintre cele mai premiate şi discutate filme din ultimul an, realizate de regizori-cult.

Secţiunea Focus va fi dedicată în acest an cinematografiei franceze şi este inclusă în Sezonul Cultural România - Franţa 2019. Un cunoscut cineast francez va fi prezent la Bucureşti pentru a discuta cu publicul român despre câteva dintre filmele sale.

Începând cu această ediţie, BIFF, care îi are ca programatori pe Sylvain Azou, fost director artistic al secţiunii Venice Days din cadrul Festivalului de la Veneţia, şi pe criticul de film Ionuţ Mareş, va omagia şi câte un important cineast român, care va alege trei filme pentru a le prezenta spectatorilor şi va susţine un masterclass.

Filmele vor putea fi vizionate la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvire Popesco şi Grădina cu Filme - Cinema & More a Creart din Bucureşti.

Festivalul este organizat de Fundaţia Charta, în cadrul Sezonului România-Franţa 2019. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri