Efectele sancțiunilor: Scăderea PIB-ului Rusiei în iulie a fost de 4,3% în termeni anuali.

Efectele sancțiunilor: Scăderea PIB-ului Rusiei în iulie a fost de 4,3% în termeni anuali.

Ekaterina Vlasova, director al Departamentului de Analiză Macroeconomică și Prognoză din cadrul Ministerul Rus al Dezvoltării Economice, se arată însă optimistă considerând că „dinamica pozitivă din trimestrul al doilea dă motive de ajustare a prognozei pentru investițiile în active fixe pentru 2022 în direcția reducerii probabilului declin”, conform agenției ruse de știri TASS.

Deși veniturile Rusiei din vânzarea de petrol au crescut, PIB-ul țării scade. Foto: Arhiva Adevărul

Scăderea PIB-ului Rusiei în iulie a încetinit la 4,3% în termeni anuali, după 4,9% în iunie, potrivit recenziei „Despre situația actuală în economia rusă”, pregătită de Ministerul Dezvoltării Economice.

Conform Ministerului Rus al Dezvoltării Economice, în iulie, scăderea PIB-ului a încetinit la 4,3% pe an, după 4,9% pe an în iunie și 4% pe an în al doilea trimestru al anului 2022”, se arată în studiu.

Chiar și ținând cont de faptul că statisticile de investiții reflectă situația cu un anumit decalaj de timp, datele pentru trimestrul al doilea indică faptul că nu a existat nicio reducere a investițiilor „deocamdată”. Mai mult, în ciuda presiunii fără precedent indusă de sancțiuni, antreprenorii au constatat oportunitatea de a finanța multe proiecte deja lansate”, a declarat reporterilor directorul Departamentului de Analiză Macroeconomică și Prognoză din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice, Ekaterina Vlasova.

Potrivit acesteia, dinamica pozitivă din trimestrul al doilea dă motive de ajustare a previziunii de investiții în active fixe pentru 2022 în direcția reducerii probabilului declin.

În același timp, înțelegem că principalele provocări rămân și sunt asociate, în primul rând, cu restricții la importul de echipamente pentru investiții. Pentru a ajuta întreprinderile să găsească rapid noi furnizori în țară și în străinătate, guvernul implementează un plan de acțiune”, a concluzionat Vlasova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”