Efectele secundare ciudate ale consumului de struguri. De la kilograme în plus la dureri de cap sau tuse

Efectele secundare ciudate ale consumului de struguri. De la kilograme în plus la dureri de cap sau tuse

Strugurii oferă mai multe beneficii pentru sănătate datorită profilului bogat în nutrienți. Însă, multe persoane pot experimenta efect secundare neașteptate ale strugurilor la un consum excesiv.

Efectele secundare ale consumului de struguri FOTO Pexels

A început sezonul cald, iar fructele sunt cele mai recomandate în această perioadă. Există foarte puține lucruri care pot fi la fel de răcoritoare ca și să savurezi un ciorchine de struguri în timpul verii. Aceste fructe dulci și suculente sunt foarte hrănitoare și sunt foarte versatile. Deși consumul moderat oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, un consum exagerat poate crea o serie de neplăceri.

Efecte secundare neașteptate ale consumului de struguri

Strugurii conțin cantități mari de zahăr și acid salicilic, ambele făcând o potențială cauză a problemelor legate de digestie. Alimentele zaharoase care conțin alcooli de zahăr (compuși organici care se găsesc în zahăr) pot provoca diaree și balonare în corp. Dar nu există informații suficiente cu privire la faptul dacă strugurii conțin alcool de zahăr.

  • 2. Creșterea nedorită în greutate

Fructele fragede și suculente sunt bogate în zahăr, iar consumul lor în exces poate face ca numărul caloriilor să se adune rapid. Consumul unei mâini de struguri în fiecare zi poate reumple organismul cu nutrienți esențiali, dar consumul excesiv de fructe poate duce la creșterea în greutate.

În plus, trebuie să vă asigurați că mâncați struguri proaspeți în loc de cei din conservă. Rețineți că strugurii la conservă conțin de două ori mai mult zahăr și vă pot face s ă luați în greutate fără să știți.

  • 3. Complicații în timpul sarcinii

Strugurii conțin resveratrol, un polifenol care se găsește și în vinul roșu. Un studiu menționează că suplimentarea cu resveratrol poate cauza probleme pancreatice la copilul care se dezvoltă în uterul mamei. Deși studiul nu susține nimic negativ în legătură cu strugurii în legătură cu sarcina, este mai bine să fii precaută, recomandă Pinkvilla .

Deși alergiile la struguri sunt rare, acestea reprezintă unul dintre efectele secundare neașteptate legate de consumul excesiv de struguri. Fructul savuros conține proteina de transfer al lipidelor din struguri, o substanță biochimică despre care se știe că poate declanșa alergii la persoane.

În general, majoritatea alergiilor la struguri nu pun în pericol viața, cu excepția anafilaxiei.

Strugurii sunt plini de acid salicilic, iar unele persoane sunt intolerante la acesta. Dacă și tu ești intolerant la salicilați, consumul de struguri în cantități mari poate duce la dureri de stomac, inflamații ale tractului gastrointestinal, dureri de stomac și balonare. Strugurii sunt, în general, siguri în ceea ce privește refluxul acid. Persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil (IBS) sunt mai susceptibile de a experimenta tulburări gastrice. Fibrele insolubile din fruct pot stimula tractul gastrointestinal și nu trebuie să consumai struguri pe stomacul gol dacă ești diagnosticat cu IBS.

Conform dovezilor anecdotice, consumul excesiv de struguri poate provoca mâncărimi în partea din spate a gâtului sau pe cerul gurii. Acest lucru se poate întâmpla din cauza acizilor prezenți în ei. În cazul consumului excesiv, aceste simptome se pot agrava și pot duce mai departe la dureri de gât sau tuse în unele cazuri.

Poate părea ciudat, dar durerea de cap este un alt efect secundar neașteptat al consumului excesiv de struguri. Un studiu evidențiază faptul că consumul de struguri în exces poate declanșa dureri de cap și migrene în unele cazuri.

Proteinele și taninurile se leagă între ele și precipită, ceea ce duce la scăderea producției de salivă și a lubrifierii în gură, ducând în cele din urmă la uscăciunea gurii și la creșterea frecării cavității bucale. Consumul în exces al deliciosului fruct poate să se manifeste cu unele efecte secundare neplăcute și neașteptate.

În plus, consumul excesiv de struguri poate interacționa și cu unele medicamente, iar consumul de struguri poate să nu fie benefic pentru persoanele care urmează anumite tratamente pentru afecțiuni medicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...