Efectivele MAI, mobilizate pentru intervenţii rapide în situaţiile de risc cauzate de posibile inundaţii

Efectivele MAI, mobilizate pentru intervenţii rapide în situaţiile de risc cauzate de posibile inundaţii

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost mobilizate pentru intervenţii rapide, în condiţiile în care 11 judeţe sunt vizate de cod portocaliu şi galben de posibile inundaţii.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod portocaliu valabilă până miercuri, la ora 06,00, pentru unele bazine hidrografice din judeţele Bihor, Cluj şi Alba. De asemenea, hidrologii au anunţat cod galben, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice din judeţele Maramureş, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin, valabil până miercuri la ora 12,00, se aminteşte într-un comunicat de presă al MAI, transmis marţi AGERPRES.

Angajaţii MAI au intervenit, luni, în localităţile afectate. Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea unor zăpoare formate pe pârâul Vale (judeţul Harghita), care a afectat două podeţe şi două curţi, pe râul Rebra din Bistriţa Năsăud şi pe râul Beliş (judeţul Cluj) unde au fost inundate opt case, două anexe, două podeţe şi 10 hectare de fâneaţă. De asemenea, s-a acţionat în sprijinul populaţiei pentru îndepărtarea apei din gospodării în zonele inundate.

Salvatorii ISU au intervenit pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil în judeţele Olt şi Teleorman şi în municipiul Alexandria pentru degajarea elementelor de construcţie ale acoperişurilor smulse de vânt.

În judeţul Constanţa, marţi, din cauza vântului puternic, au fost suspendate temporar manevrele în porturile Constanţa de Sud şi Midia.

Potrivit MAI, în judeţele Hunedoara şi Alba au fost activate grupele operaţionale ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă pentru a monitoriza permanent situaţia din teren, până în prezent nefiind înregistrate situaţii de risc.

"În judeţul Bistriţa-Năsăud circulaţia rutieră a fost temporar îngreunată pe DJ 172 deoarece râul Zagra a ieşit din matcă şi a inundat partea carosabilă", arată sursa citată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să se intereseze de starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă înainte de plecare şi să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA