Egipt: A fost arestat liderul interimar al Frăţiei Musulmane

Egipt: A fost arestat liderul interimar al Frăţiei Musulmane

Autorităţile egiptene au declarat vineri că l-au arestat pe liderul interimar al Frăţiei Musulmane, Mahmoud Ezzat, în timpul unui raid într-un apartament din Cairo, informează Reuters.

Arestarea este cea mai recentă lovitură dată celei mai vechi şi mai bine organizate mişcări islamiste din Egipt, după represiunea violentă şi înlăturarea de la putere a acesteia în urmă cu şapte ani.

Ezzat a fost un adjunct influent al liderului Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie, considerat ca făcând parte din aripa extremistă. El a devenit lider interimar după arestarea lui Badie în august 2013.

O declaraţie a ministerului de interne de la Cairo indică faptul că Ezzat a fost arestat dintr-un apartament folosit ca ascunzătoare şi a fost acuzat că s-a alăturat şi a condus o grupare teroristă şi că primeşte fonduri ilicite.

Autorităţile egiptene acuză Frăţia Musulmană că promovează militantismul şi subversiunea, acuzaţii pe care organizaţia le neagă cu tărie.

Ministerul egiptean de interne a declarat că în timpul arestării au fost confiscate echipamente de comunicaţii criptate şi a precizat că, din 2013, Ezzat a orchestrat mai multe asasinate sau tentative de asasinat, precum şi un atac cu bombă.

Un comunicat al Frăţiei Musulmane a denunţat această arestare, afirmând că Ezzat a fost deţinut pentru "acuzaţii politice false" şi că organizaţia va "depăşi astfel de lovituri şi provocări".

Badie se află într-o închisoare din Cairo, unde a primit mai multe condamnări pe viaţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro