Egipt: Restaurarea templului dedicat zeiţei Isis din Aswan a fost finalizată

Egipt: Restaurarea templului dedicat zeiţei Isis din Aswan a fost finalizată

Lucrările de restaurare şi reabilitare a Templului lui Isis din oraşul Aswan, în sudul Egiptului, au fost finalizate urmând ca monumentul să fie inaugurat în curând, a precizat marţi Ministerul Turismului şi Antichităţilor într-un comunicat, potrivit Xinhua.

''Restaurarea a inclus repararea podelelor şi a coloanelor, curăţarea pereţilor şi a plafoanelor de rămăşiţe de păsări şi lilieci'', a spus Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Acesta a adăugat că munca de curăţenie a inclus inscripţiile de la intrarea în sanctuarul templului, desenele şi culorile de pe frontispiciul templului, precum şi de pe uşile laterale.

Descoperit în 1817, templul lui Isis, cu o lungime de de 19 metri, a fost construit de regele Ptolemeu al II-lea, pentru venerarea zeiţei Isis.

Templul prevăzut cu două intrări a fost construit din gresie, dar nu a fost finalizat.

Potrivit comunicatului, intrarea principală în templu este încoronată de un disc solar înaripat. Holul principal al templului conduce către trei încăperi, în cea din mijloc aflându-se gravate câteva scene reprezentând jertfe.

Directorul Departamentului de antichităţi egiptene din cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor, Ayman Ashmawy, a spus că lucrările de dezvoltare includ o alee destinată vizitatorilor, construită de la intrare până la ieşirea din templu.

Au fost descoperite vase mici din ceramică şi câteva ziduri din cărămidă în timpul lucrărilor de restaurare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…