Ekeng avea momente când își revenea, dar nu a rezistat, a declarat medicul echipei Dinamo

Ekeng avea momente când își revenea, dar nu a rezistat, a declarat medicul echipei Dinamo

Mijlocașul camerunez Patrick Ekeng (26 ani), decedat vineri seara, a avut momente când și-a revenit după resuscitare, dar în cele din urmă nu a rezistat, a declarat medicul echipei de fotbal Dinamo București, Liviu Bătineanu, la Spitalul de Urgență Floreasca.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit

''S-au încercat timp de o oră și jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când își revenea, dar nu a rezistat, nu a reușit să își revină. Toate ambulanțele au aparate de resuscitare, dar pe drumul spre spital, un minut și ceva, s-a făcut masaj cardiac'', a spus Bătineanu la Digi Sport.

''Nu știu dacă medicii de pe ambulanță trebuiau să intervină mai repede, pentru că eram cu el acolo, îl vedeam că i se pusese un stop cardio-respirator și am zis 'repede la urgență', pentru că oricum că aici condițiile sunt altfel decât pe teren'', a adăugat Bătineanu.

''În aceste cazuri se face resuscitare până în momentul când se ajunge într-o unitate spitalicească. Pe teren nu i s-a făcut resuscitare, a fost urcat pe targă și i s-a făcut în ambulanță. Principalul mod de resuscitare este masajul cardiac. S-a făcut o oră și jumătate masaj cardiac'', a subliniat medicul echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Bătineanu a negat orice problemă medicală pe care ar fi putut-o avea Ekeng: ''Orice sportiv nu poate să își exercite activitatea dacă nu are un aviz medico-sportiv. Iar la Institutul Național de Medicină Sportivă se face un examen complex''.

''Au mai fost decese în sport, dar nu pot să mă pronunț'', a concluzionat Bătineanu, precizând că săptămâna aceasta Ekeng ''a participat la antrenamente normal, nu a avut absolut nicio problemă''.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Ekeng venise în ianuarie la Dinamo și avea 10 partide jucate în campionat înaintea meciului de vineri seara.

n urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.

AGERPRES (A — editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție