El a condus din umbră guvernul Orban/Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare

El a condus din umbră guvernul Orban/Omul de afaceri Nelu Iordache, condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare

Tribunalul Bucureşi l-a condamnat pe omul de afaceri Nelu Iordache la o pedeapsă de 12 ani şi jumătate de închisoare pentru o evaziune fiscală de aproape 2 milioane de euro şi delapidarea companiei aeriene Blue Air Transport Aerian SA (devenită Bata Sky Imobiliare SA), potrivit deciziei instanţei.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în iunie 2018. Potrivit procurorilor, între februarie şi aprilie 2011, Nelu Iordache, administrator al Bata Sky Imobiliare, a înregistrat în contabilitatea companiei achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare de peste 9 milioane de euro, din care TVA de aproape 2 milioane de euro.

Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cele aproape 2 milioane de euro, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal.

Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro”, au arătat procurorii DNA.

Nelu Iordache este trimis în judecată în alte 3 dosare aflate în diverse stadii pe rolul instanţelor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…