El e olteanul care le-a tras-o hoților din Insulele Cayman/Cine este patronul de frizerie devenit hacker internaţional de criptomonede

El e olteanul care le-a tras-o hoților din Insulele Cayman/Cine este patronul de frizerie devenit hacker internaţional de criptomonede

Un bărbat de 38 de ani, din Craiova, a fraudat o societate din Insulele Cayman şi a încercat să se îmbogăţească cu 620.000 de dolari. El a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi spălarea banilor.

În perioada 28-31 ianuarie 2021, o societate comercială din insulele Cayman, al şaptelea operator de criptomonede la nivel mondial, a fost victima unei infracţiuni de fraudă informatică, realizată prin accesarea fără drept a unui sistem informatic, o platformă prin intermediul căruia se controlează conturile de criptomonede.
Ionel Roman a pus la cale o strategie pentru a-şi însuşi o sumă imensă de bani, încercând să ocolească autorităţile. El a reuşit să ţepuiască firma din Insulele Cayman cu suma de 620.000 de dolari.

„Fondurile ar fi fost transferate succesiv în mai multe adrese şi portofele virtuale de criptomonede, în vederea ascunderii identităţii persoanei din spatele atacului, fiind astfel sustrase criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari. Ulterior, criptomonedele ar fi fost virate către mai multe adrese virtuale şi direcţionate către diferiţi comercianţi de monede virtuale în vederea valorificării. De asemenea, pentru a-şi ascunde activitatea infracţională, persoana bănuită ar fi retras sumele de bani prin efectuarea mai multor operaţiuni, cu sume mai mici de 10.000 de lei, pentru a nu fi nevoit să prezinte un act de identitate", au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani este patronul unei frizerii din Craiova şi venea des la Iaşi, cu diferite afaceri. În urma celor două percheziţii făcute de către poliţişti la Craiova, oamenii legii au ridicat şapte telefoane mobile, trei laptopuri, cinci stick-uri şi două portofele electronice, relatează Adevărul.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!