El este Vasile Petrariu, consilier PSD în consiliul general, liderul de sindicat al STB care a declanșat greva spontană de joi din Capitală

El este Vasile Petrariu, consilier PSD în consiliul general, liderul de sindicat al STB care a declanșat greva spontană de joi din Capitală

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri, este unul din liderii grevei spontane declanșate joi de angajații STB, protest care a paralizat Capitala.

Vasile Luliu Petrariu este lăcătuș, la bază. Petrariu este consilier PSD în Consiliul General al Capitalei. El este acționar în Centrul de Sănătate al STB, o clinică medicală cu aproximativ 80 de angajați, care deservește în special angajații societății de transport. Este vorba despre o societate pe acțiuni în care STB deține 95% și Sindicatul Transportatorilor din București – 5%. STB este deținută în proportie de 99,89% de Consiliul General al Municipiului București, potrivit Libertatea.

În august, Petrariu a fost numit șef al Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice. Aceasta era condusă anterior de cunoscutul sindicalist de la Metrorex, Ion Rădoi, care de asemenea a declanșat o grevă la metrou care a paralizat Capitala, anul trecut.

Citește integral pe economedia.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...