El n-a refuzat, dimpotrivă: „Am rămas fără cuvinte”/Jurnalistul Charlie Ottley, decorat de președintele Iohannis pentru promovarea imaginii României

El n-a refuzat, dimpotrivă: „Am rămas fără cuvinte”/Jurnalistul Charlie Ottley, decorat de președintele Iohannis pentru promovarea imaginii României

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru acordarea Ordinului Meritul Cultural în grad de ofițer jurnalistului britanic Charlie Ottley, care a realizat mai multe documentare despre natura și oamenii din Transilvania și a promovat la BBC turismul românesc. 

„În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-„Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în decretul semnat de șeful statului.

Charlie Ottley a declarat, într-o postare pe contul său de facebook, că este foarte emoționat și că a rămas „fără cuvinte”. „Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru această uriașă onoare și pentru că mă consideră a face parte din țara sa incredibilă”, a scris jurnalistul. 

Acesta a promovat România prin documentarele sale, fiind pasionat de oamenii și peisajele din Transilvania. 

El a făcut o serie de reportaje în zone izolate din România pentru a promova turismul românesc la BBC. „Vrem să arătăm lumii că România nu înseamnă doar satele săsești din Transilvania, aceleași pe care le vedem la expoziții și târguri de meșteșugari și târguri de turism și pliante cu Viscri și Peleș și mănăstirile pictate, toate sunt frumoase și ar trebui vizitate”.

Și-a cumpărat o fermă în Brașov

Charlie Ottley a anunțat, într-o postare pe pagina lui de Facebook, că și-a cumpărat o fermă în localitatea Șirnea, un sat în comuna Fundata din Brașov.

„Sunt mândru proprietar al unei ferme în Carpați din satul glorios Șirnea, mulțumită în mare parte partenerei mele Oana și tatălui ei, Constantin Mihai. Plățile finale au fost efectuate și contractul semnat. Se încheie un capitol, începe un nou capitol. A fost nevoie de doar șase luni de birocrație și documente, dar am 6.000 de metri pătrați de paradis!”, a scris Charlie Ottley.

 

Seria „Wild Carpathia”, realizată în România, a fost difuzată în peste 100 de ţări şi a fost tradusă în 11 limbi, printre cele mai importante canale de televiziune care au rulat-o fiind Travel Channel şi CNBC.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante