Elena Băsescu: Am discutat serios cu tata despre candidatura la PE, nu mi-a impus nimic. Prefer să ajut PMP

Elena Băsescu: Am discutat serios cu tata despre candidatura la PE, nu mi-a impus nimic. Prefer să ajut PMP

Elena Băsescu a declarat, sâmbătă seară, la Alba Iulia, că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în PE după o discuţie "foarte serioasă" cu Traian Băsescu, spunând însă că tatăl său nu i-a impus nimic şi că a luat hotărârea pentru a ajuta PMP, din scorul căruia ar fi luat ca independent.

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Aşa cum a spus şi tatăl meu, am avut o discuţie foarte serioasă în care am luat în calcul absolut toate aspectele. Nu s-a pus niciodată problema să ocup un loc eligibil pe lista Partidului Mişcarea Populară. S-a pus în discuţie candidatura ca şi independent, însă niciodată cea de pe listă pentru că, aşa cum am făcut-o şi în 2009, aşa cum vreau să o fac şi acum, nu vreau să mă folosesc de un partid pentru a obţine o funcţie, o demnitate publică. Am spus întotdeauna că nu mă ascund după liste şi acum aş fi vrut să candidez independent, însă am văzut foarte multe sondaje care spuneau acelaşi lucru - că pot să iau unu, două, trei procente chiar din procentul Mişcării Populare şi nu din altă parte", a spus Elena Băsescu într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, după lansarea candidaţilor PMP la alegerile europarlamentare.

Ea a explicat că în această situaţie a decis să nu mai candideze la alegerile europarlamentare, preferând să ajute Partidul Mişcarea Populară, unde ar putea să facă politică pe termen lung.

Elena Băsescu a mai spus că decizia de a nu mai candida i-a aparţinut şi că Traian Băsescu nu i-a impus acest lucru.

"Şi atunci a fost decizia mea, tata nu mi-a impus absolut niciodată nimic, să nu mai candidez. Prefer să ajut această construcţie politică şi să am unde să fac politică pe termen lung. Am demonstrat că nu am intrat în politică pentru a obţine beneficii, am intrat din convingere, adică nu am ţinut morţiş să am încă un mandat la Parlamentul European", a mai spus Elena Băsescu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată dacă s-a sacrificat pentru partidul susţinut de tatăl său, Elena Băsescu a răspuns că nu s-a sacrificat şi că nu mai avea ca obiectiv să obţină încă un mandat în Parlamentul European.

"Nu m-am sacrificat pentru că nu era neapărat încă un obiectiv de a obţine încă un mandat la Parlamentul European(…) Eu vreau să fac politică. Că fac politică în Parlamentul European, că fac politică la nivel naţional, pentru mine este exact acelaşi lucru. Eu îmi doresc doar să fiu implicată în politică şi să ajut să construiesc ceva important”, a mai spus Elena Băsescu.

Răspunzând unei alte întrebări privind o viitoare candidatură a sa, Elena Băsescu a răspuns că probabil va candida la alegerile generale din 2016.

Întrebată cum îşi apreciază activitatea, Elena Băsescu a spus că a fost cel mai activ europarlamentar, dar asta nu înseamnă neapărat cel mai bun.

Elena Băsescu, Elena Udrea , Cezar Preda , Teodor Baconschi şi alţi lideri ai PMP au participat, sâmbătă seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, la evenimentul de lansare în judeţul Alba a candidaţilor partidului pentru europarlamentare.

După ce au întârziat mai bine de o oră, Elena Udrea şi Elena Băsescu au fost aşteptate cu flori de membrii locali ai PMP şi au primit cadou câte o traistă moţească în care se aflau un tulnic şi o doniţă de dimensiuni mici, dar şi un "lichior moţesc", aşa cum au spus cei care au adus cadourile.

Elena Udrea a încercat chiar să cânte la tulnic, însă nu a reuşit, iar preşedintele PMP Alba, deputatul Clement Negru, i-a explicat că tulnicul trebuie udat înainte cu apă pentru a putea scoate sunetele specifice.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”