Elena Udrea, adusă la DNA

Elena Udrea, adusă la DNA

Fostul deputat Elena Udrea a fost vineri la DNA, ea declarand ca procurorii i-au spus ca i-a fost prelungita masura controlului judiciar intr-un dosar mai vechi in care este urmarita penal, realteaza News.ro. Surse judiciare au declarat ca Elena Udrea a fost citata la DNA in dosarul privind finantarea ilegala a campaniei electorale din 2009, in care acuzata de spalare de bani si instigare la luare de mita.

Elena Udrea a plecat in jurul orei 17.15 de la Directia Nationala Anticoruptie, unde a stat aproximativ 20 de minute. La iesirea din sediul DNA, Elena Udrea a spus ca procurorii i-au adus la cunostinta ca i-a fost prelungita masura controlului judiciar.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au audiat, vineri, in calitate de martor, pe fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, acesta declarand la iesire ca a dat declaratii in dosarul Elenei Udrea, vizand finantarea campaniilor electorale.

Fostul ministru al Culturii a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2012.

"Am fost invitat în calitate de martor într-o chestiune în care nu am informaţii şi anume finanţarea campaniei de la localele din 2012. (...) Este vorba de campania mea la Sectorul 1 pentru primărie. (...) Am spus că nu am avut niciun fel de tangenţă cu finanţarea campaniei, nici nu ştiu cine a fost mandatarul financiar. (...) Nu mi-a fost comunicată nicio suspiciune, ci doar am fost întrebat ce ştiu şi am spus ce ştiu", a precizat Theodor Paleologu.

Întrebat dacă se poate ca un politician să nu cunoască cine i-a finanţat campania electorală, el a răspuns: "Evident că da. Eu niciodată, în afară de campania mea din 2016, de anul trecut, în care am semnat personal toate ordinele de plată, nu este o chestiune în care m-am implicat, niciodată, în niciuna dintre campanii. (...) Este responsabilitatea mandatarului financiar şi a organizaţiei de partid locale, care se ocupă de campanie. (...) Măsura cea mai sigură de precauţie este candidatura independentă din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit".

Cu privire la o posibilă finanţare nelegală a unor colegi de partid, Paleologu a precizat că este "la mintea cocoşului" că ceva nu este în regulă cu finanţările campaniilor electorale.

"Bănuiesc că da, (...) ţineţi minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci, este la mintea cocoşului că ceva nu este în regulă. Este clar lucrul ăsta", a spus fostul ministru al Culturii.

Paleologu a explicat că este vorba despre dosarul în care e vizată Elena Udrea şi a menţionat că, încă din anul 2008, a semnalat problema legată de modalitatea de finanţare a campaniilor electorale.

"Este vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu precis cine şi ce a finanţat. În mod normal e Organizaţia sectorului 1, dar PDL în Bucureşti era organizat în filiale de sector plus organizaţia pe Capitală. (...) Cred că se investighează cultura finanţărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale şi este o problemă pe care, dacă aveţi memorie bună, eu am semnalat-o încă din 2008", a subliniat Theodor Paleologu.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale