Elena Udrea rămâne în închisoare. Justiția din Costa Rica a respins cererea de eliberare

Elena Udrea rămâne în închisoare. Justiția din Costa Rica a respins cererea de eliberare

Cererea Elenei Udrea de eliberare din arestul din Costa Rica, unde se află din data de 3 octombrie, a fost respinsă, scrie presa din Costa Rica, citată de Digi24.

Un tribunal din Costa Rica a respins cererea de eliberare din arest a Elenei Udrea, transmite publicația online AmeliaRueda. Udrea a fost arestată preventiv pe 3 octombrie, pentru două luni, și vineri s-a judecat cererea de eliberare.

Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că magistrații au respins cererea, ceea ce înseamnă că fostul ministru român al Turismului va mai sta în închisoare încă o lună.

Elena Udrea este închisă în închisoarea Vilma Curling, își poate vedea fiica nou-născută de două ori pe zi, scrie site-ul de știri LaTeja.cr., care citează Ministerul Justiţiei din Costa Rica. Elena Udrea este închisă în această închisoare, cunoscută sub numele de Păstorul cel Bun, din 3 octombrie, când a fost arestată la cererea Interpol.

România are la dispoziție două luni pentru a depune toate actele necesare extrădării. Dacă Romania depune toate actele, în cele două luni un alt tribunal costarican va judeca cererea de extrădare. Potrivit publicației Amelia Rueda, dacă justiția costaricană decide extrădarea celor două, România mai are la dispoziție încă două luni pentru a realiza extrădarea propriu-zisă. Toate costurile cu extrădarea ar urma să fie suportate de România.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în orașul San Jose din Costa Rica. Cele două, condamnate în România pentru corupție, au fost arestate în timp ce se plimbau. Ambele femei au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare, mai arată comunicatul citat de El Pais.

Comunicatul oficial arată că cele două au fost arestate în urma colaborării biroului Interpol local cu serviciul de informații din Costa Rica.

În imaginile postate pe Youtube, Elena Udrea apare flancată de ofițeri Interpol. În imagini se vede și un cărucior de copil – Elena Udrea anunțase în urmă cu o lună că a născut o fetiță. 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”