Elevii implicați în crima din Franța a unui profesor au primit pedepse cu închisoarea

Elevii implicați în crima din Franța a unui profesor au primit pedepse cu închisoarea

Potrivit BFMTV, unul dintre elevi a primit 24 de luni de închisoare, dintre care 6 cu executare.

Foto: Arhiva Adevărul

Un tribunal pentru minori din Paris a condamnat șase școlari acuzați de implicarea în uciderea profesorului Samuel Paty de către un terorist într-o suburbie a capitalei în octombrie 2020, a relatat canalul BFMTV cu referire la o sursă. Elevii au primit pedepse cu închisoarea de la 14 luni cu suspendare la șase luni de închisoare efectivă. În special, adolescentul care l-a urmărit pe profesor și i-a dat ucigașului informații despre locul în care se află a primit 24 de luni de închisoare, dintre care 6 cu executare și 18 cu suspendare. Elevul, ale cărui acuzații au dus la începerea hărțuirii profesorului și care avea atunci 13 ani, a fost adus în judecată pentru „denunț calomnios”. El a primit o pedeapsă cu suspendare de 18 luni de închisoare. Canalul TV nu oferă alte detalii.

Audierile s-au desfășurat cu ușile închise, ținându-se seama de vârsta minoră a inculpaților la momentul săvârșirii infracțiunii, și la acestea au putut să participe numai persoane direct afectate de cauză.

Paty a fost ucis pe 16 octombrie 2020 la Conflans-Sainte-Honorine, lângă școala unde a predat istorie și geografie.Ucigașul a încercat să amenințe poliția care a sosit la fața locului și a fost împușcat. Șeful parchetului antiterorism al țării, Jean-François Ricard, a spus că crima a fost precedată de o campanie pe rețelele de socializare, despre care se crede că a fost lansată de tatăl unuia dintre elevi, după ce Paty le-a arătat copiilor mai multe materiale în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare, inclusiv caricaturi ale profetului Mahomed, care au devenit deja motivul unor atacuri teroriste din Franța.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat