Elina Svitolina a câștigat turneul WTA de la Toronto

Elina Svitolina a câștigat turneul WTA de la Toronto

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, numărul cinci mondial, a câștigat turneul WTA de la Toronto, al cincilea său titlu în acest sezon din tot atâtea finale, duminică, după ce a dominat-o în finală pe daneza Caroline Wozniacki (6 WTA), cu 6-4, 6-0.

Svitolina (22 ani) va urca luni pe locul 4 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare a sa, și va deveni lider în clasamentul WTA Race, în locul Simonei Halep. Svitolina ar putea deveni lider în clasamentul mondial, în locul cehoaicei Karolina Pliskova, după turneul de la Cincinnati.

Svitolina a produs la Toronto un tenis precis și agresiv, pierzând un singur set în drumul spre finală, reușind patru victorii în fața unor jucătoare din top 10 mondial (americanca Venus Williams, spaniola Garbine Muguruza, românca Simona Halep și daneza Wozniacki).

Elina Svitolina devine prima jucătoare care câștigă trei turnee de categoria Premier 5 în același sezon (după Dubai — tot contra Carolinei Wozniacki — și Roma).

Wozniacki a pierdut pentru a șasea oară la rând o finală, ultimul titlu obținut fiind la Hong Kong, în 2016.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski