Elita politică americană, zguduită de prăbușirea donatorului generos Bankman-Fried, fondatorul FTX | Analiză AFP

Elita politică americană, zguduită de prăbușirea donatorului generos Bankman-Fried, fondatorul FTX | Analiză AFP

Elita politică americană, după ce a beneficiat de contribuţii financiare enorme din partea lui Sam Bankman-Fried, vedeta căzută în dizgraţie a criptomonedelor, încearcă să se distanţeze de fondatorul platformei de tranzacţionare FTX.

Sam Bankman-Fried. FOTO AFP

Sam Bankman-Fried, aflat acum în detenţie în Bahamas, devenise în ultimii ani unul din cei mai mari donatori declaraţi ai Partidului Democrat şi afirmă că a finanţat, în aceeaşi proporţie, dar în mod ocult, tabăra republicană, scrie Agerpres care preia o analiză AFP.

Subiectul duce până la preşedintele Joe Biden, care a beneficiat de peste 5 milioane de dolari în donaţii de la omul de afaceri pentru campania victorioasă din 2020.

Întrebată marţi despre acest subiect, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre s-a eschivat: „Sunt limitată în ceea ce pot spune”, a declarat ea, invocând o lege care îi interzice să facă comentarii în legătură cu alegeri sau campanii.

Bankman-Fried, donator important

Samuel Bankman-Fried , fondatorul FTX, o platformă de tranzacţionare de criptomonede intrată acum în faliment, a fost inculpat marţi de justiţia americană.

Luna trecută, FTX a intrat în faliment în SUA, ceea ce a făcut ca mulți utilizatori să nu-și poată retrage fondurile.

Potrivit unui document depus în instanță luna trecută, FTX datora celor mai mari 50 de creditori ai săi aproape 3,1 miliarde de dolari.

Nu este clar cât de mult vor primi înapoi persoanele care au fonduri la bursă la finalul procedurii de faliment, deși mulți experți au avertizat că ar putea fi o mică parte din ceea ce au depus.

Bursa FTX permitea clienților să tranzacționeze bani normali pentru criptomonede precum Bitcoin.

Bankman-Fried a fost considerat cândva o versiune tânără a legendarului investitor american Warren Buffett, iar până la sfârșitul lunii octombrie avea o avere netă estimată la peste 15 miliarde de dolari.

El devenise bine cunoscut la Washington DC ca donator politic, susținând, se presupune, prevenirea pandemiilor și îmbunătățirea reglementărilor privind criptomonedele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?