Elon Musk este aproape sigur că trăim într-o simulare pe calculator

Elon Musk, carismaticul CEO al companiilor Tesla și SpaceX, este aproape sigur că trăim într-un Univers artificial, care de fapt este o simulare pe calculator, la fel ca în seria de filme "Matrix", conform unui material publicat de cotidianul britanic The Independent.

Mai mult decât atât, în cadrul unei conferințe pe tema noilor tehnologii, desfășurată în California, Elon Musk a declarat că există doar "o șansă la câteva miliarde" ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator. Musk, care a donat sume uriașe de bani cercetării cu privire la pericolele perfecționării inteligenței artificiale (AI), a mai subliniat că speră ca predicția sa să fie adevărată pentru că altfel ar însemna că lumea va avea un sfârșit.

"Cel mai puternic argument pe care îl putem aduce în sprijinul ideii că trăim într-un univers simulat este, în opinia mea, următorul: Acum 40 de ani aveam doar Pong — două dreptunghiuri și un punct. Acolo ne aflam. Acum, 40 de ani mai târziu, avem simulări 3D de calitate fotorealistă în care milioane de oameni se joacă simultan și aceste simulări devin din ce în ce mai bune în fiecare an. Și în curând vom avea realitate virtuală, vom avea realitate augmentată (...) Jocurile (pe calculator) vor deveni imposibil de deosebit de realitate, pur și simplu imposibil", a susținut el la Code Conference 2016.

El a mai precizat că și în situația în care viteza progresului tehnologic în acest domeniu ar scădea de 1000 de ori, comparativ cu situația din prezent, și tot ne-am îndrepta foarte repede, relativ la o viață de om, spre acest viitor. Iar cum acest viitor ne va aduce jocuri care vor fi imposibil de deosebit de realitate și care vor putea fi jucate de oriunde te-ai afla, "s-ar putea ca șansele să ne aflăm în 'realitatea de bază' să fie de ordinul a una la câteva miliarde".

Apoi, întrebat dacă ar răspunde cu un "da" la întrebarea cu privire la posibila noastră existență într-un joc sau într-o simulare pe calculator, Elon Musk a susținut că răspunsul corect este "probabil". În plus, el susține că o astfel de realitate ar fi și dezirabilă pentru că altfel, "dacă progresul civilizației umane se oprește, atunci de vină ar putea fi o calamitate care pune capăt civilizației". Concluzia lui Elon Musk este că fie ajungem să programăm niște simulări atât de perfecte încât nu vor putea fi deosebite de lumea reală, "fie civilizația umană va înceta să mai existe".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze