Elveția: A fost găsită epava avionului F-18, dar pilotul este căutat în continuare

Epava unui avion F/A-18 C al forțelor aeriene elvețiene, dispărut luni, a fost găsită în zona Alpilor elvețieni pe care o survola înaintea dispariției, însă pilotul este căutat în continuare, a anunțat marți Ministerul elvețian al Apărării într-un comunicat citat de AFP.

Avionul a fost localizat de un elicopter al armatei în apropierea trecătoarei Susten, în partea centrală a Elveției. Însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile nu au reușit să se deplaseze la fața locului, alpiniști urmând să ajungă acolo imediat ce vremea se va ameliora.

Aparatul F/A-18 C cu un singur loc efectua un exercițiu împreună cu un alt avion în momentul în care s-a pierdut contactul radio cu pilotul, luni la ora locală 16:05.

În iunie, două avioane de vânătoare elvețiene de tip Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda, iar unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc și s-a prăbușit. Dar pilotul a reușit să se catapulteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elvețiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveției, provocând moartea pilotului său și a pasagerului.

Un alt avion al forțelor aeriene elvețiene s-a prăbușit la Crans-Montana, în sudul Confederației Elvețiene, în 1988. Cei doi piloți aflați atunci la bord și-au pierdut viața.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…