Elveţia discută cu SUA şi Iran despre un canal de plăţi umanitar pentru alimente şi medicamente

Elveţia discută cu SUA şi Iran despre un canal de plăţi umanitar pentru alimente şi medicamente

Elveţia se află în discuţii cu Statele Unite ale Americii şi cu Iran despre lansarea unui canal de plăţi în scop umanitar, prin care să fie asigurate fluxuri de alimente şi medicamente spre Republica Islamică, în contextul sancţiunilor economice reimpuse de Washington, a comunicat luni guvernul de la Berna, potrivit agenţiei Reuters.

'Elveţia este angajată faţă de protejarea intereselor economice elveţiene şi urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei. Autorităţile sunt în contact direct cu autorităţile competente din Statele Unite, Uniunea Europeană şi Iran', a indicat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO).

'În mod particular în domeniul umanitar, guvernul federal este angajat să facă astfel încât produse alimentare şi farmaceutice să poată fi furnizate în continuare din Elveţia', afirmă comunicatul.

Guvernul elveţian precizează că se află în contact cu autorităţi americane şi iraniene, precum şi cu companii elveţiene, cu privire la crearea unui canal de plăţi în scop umanitar.

Un purtător de cuvânt al DECO a refuzat să ofere detalii despre plan.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”