Elveția: Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva după primirea unui apel anonim

Elveția: Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva după primirea unui apel anonim

Măsurile de securitate au fost sporite pe aeroportul din Geneva după ce în cursul nopții a fost primit un apel telefonic anonim, au anunțat miercuri oficialități aeroportuare, citate de Reuters.

Sursa foto: Tribune de Geneve

Informația a fost confirmată de poliția cantonală, potrivit publicației Tribune de Geneve, care relatează că, încă de dimineață, un număr mare de polițiști efectuează controale de identitate sistematice asupra călătorilor aflați în incinta aeroportului. 'Dispozitivul masiv de polițiști este impresionant', a declarat o persoană aflată la aeroport.

Potrivit cotidianului elvețian, în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au primit o informație pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situației de securitate din Europa și a ultimelor atentate din țările vecine, Franța și Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricționat. În exteriorul aeroportului, chiar și vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit altor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliția din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. 'Ca urmare a informațiilor primite, în curs de verificare, și în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfășurare controale preventive pe durată nedeterminată', menționează poliția din Geneva. Poliția îi roagă pe pasageri 'să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalitățile de înregistrare'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...