EMA investighează 62 de cazuri rare de cheaguri de sânge, la nivel mondial

EMA investighează 62 de cazuri rare de cheaguri de sânge, la nivel mondial

Agenţia Europene pentru Medicamente (EMA) investighează 62 de cazuri rare de coagulare a sângelui, la nivel mondial, care au determinat unele ţări să limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa EMA, Emer Cooke, relatează Reuters.

Acestea includ 44 de cazuri din Spaţiul Economic European dintr-un total de 9,2 milioane de persoane care au fost vaccinate în regiune, a precizat responsabila.

Totalul citat de EMA nu include toate cazurile de boală, cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST), care au fost raportate în Germania, a spus ea.

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat marţi că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aceste persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”