Emanuel Ungureanu (USR) la DIICOT: Mihai Lucan a fost ajutat de Emil Boc

Emanuel Ungureanu (USR) la DIICOT: Mihai Lucan a fost ajutat de Emil Boc

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că medicul Mihai Lucan, cercetat de DIICOT pentru delapidare, a fost ajutat de Emil Boc cu o concesiune pentru clinica Lukmed, iar în schimbul acestui ajutor actualul primar din Cluj-Napoca ar fi fost operat.

Ungureanu, care s-a prezentat miercuri la sediul DIICOT pentru a face completări la denunţul pe care l-a depus anterior în dosarul în care este anchetat Mihai Lucan, a mai afirmat că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a intervenit în timpul unui control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

"În ceea ce îl priveşte pe profesorul Lucan, am adus astăzi nişte precizări foarte importante. El a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient 'Lucfurt'. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de Sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată. (...) Dacă daţi căutare pe Google şi puneţi în aceeaşi ecuaţie Emil Boc şi Lucan, veţi vedea că Boc a fost operat la clinica privată. Vă întreb, credeţi că există o chitanţă în acest sens? Domnul Boc se lăuda atât de mult cu această relaţie cu Lucan şi era atât de încântat de această apropiere", a spus Emanuel Ungureanu, la ieşirea din sediul DIICOT.

Deputatul USR a vorbit despre modul în care Mihai Lucan şi-a construit clinica privată Lukmed.

"Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este - primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an. Nu îţi ajunge şi te asociezi, făcând ceea ce trebuie, lobby sau trafic de influenţă pe lângă primar, ca să se scoată dintr-o hotărâre de Consiliu local obligativitatea ca, la momentul în care Lukmed s-a asociat cu o altă firmă, să poată să fie scoasă această condiţionare cu un vot în Consiliul local. Lukmed a subînchiriat, pe acea concesiune, cu 10.000 de euro pe lună. El plătea o sumă derizorie, ceva de genul 1.500 de euro pe trimestru, timp de 49 de ani. Municipalitatea clujeană a fost jefuită de sume importante, pentru că această caracatiţă formată din rectorul Universităţii de Medicină, Bodog, Stamatian - fost şef DSP, procurorul Magyar de la Curtea de Apel, Păcurar - şeful Poliţiei Judeţene, şeful Poliţiei Locale - Bonţidean, o încrengătură de oameni de tip mafiot", a spus deputatul USR.

Totodată, Emanuel Ungureanu a susţinut că între Mihai Lucan şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, există o legătură de rudenie.

"Florian Bodog este un alt dosar. Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea - consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a făcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Nu pot să spun tot din anchetă, o să vedeţi cine a plătit factura pentru funcţionari. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş", a adăugat deputatul.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”