Emma Răducanu, tocător de antrenori. Metode lipsite de bun-simț: „Le stimulez şi lor gândirea”

Emma Răducanu, tocător de antrenori. Metode lipsite de bun-simț: „Le stimulez şi lor gândirea”

Emma Răducanu, jucătoare din Marea Britanie cu origini româneşti, a fost întrebată de ce a avut 5 antrenori în 2 ani. Campioana de la US Open 2021 a explicat pentru BBC că aceștia fug din cauza întrebările sale „provocatoare” şi „dificile”.

Emma Răducanu, prea dificilă pentru antrenorii ei. Foto Getty images

Emma s-a despărțit de al cincilea său antrenor în doi ani în luna iunie, când Sebastian Sachs a anunțat că încetează colaborarea cu sportiva considerată în trecut marea speranță a tenisului britanic . De atunci, Răducanu nu s-a înțeles cu un alt antrenor.

„Le pun antrenorilor mei o mulţime de întrebări. Uneori nu au putut să ţină pasul cu întrebările pe care le-am pus şi poate de aceea s-a terminat colaborarea. Este ceva ce am făcut întotdeauna. Mereu îi provoc şi le pun întrebări antrenorilor şi le stimulez şi lor gândirea. Nu sunt o persoană căreia poţi să îi spui ce să facă şi va face, trebuie să înţeleg de ce şi apoi o voi face”, declarat Răducanu pentru BBC.

”Strategia” ei a dus-o pe locul 280 mondial, asta după ce, la doar 18 ani, câștiga US Open. Ea nu a mai jucat tenis din aprilie , când a pierdut lamentabil la Stuttgart cu Jelena Ostapenko.

Antrenorii cu care a colaborat

Emma Răducanu şi-a început cariera cu Nigel Sears, care a plecat la scurt timp după ce ea a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie 2021, înainte ca Andrew Richardson să o ghideze spre celebra victorie de la Flushing Meadows, câteva luni mai târziu.

Torben Beltz a fost numit în noiembrie 2021, dar a plecat în aprilie 2022. El a fost înlocuit de Dimitri Tursunov, care a tras câteva „semnale de alarmă”, arătând câteva potenţiale probleme dacă Răducanu continua să asculte prea multe voci. Ultimul pe lista a fost Sebastian Sachs.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat