Emmanuel Macron îl apără pe Gérard Depardieu și spune că este ținta unei „vânători“

Emmanuel Macron îl apără pe Gérard Depardieu și spune că este ținta unei „vânători“

Președintele francez, Emmanuel Macron ,crede că celebrul actor Gérard Depardieu, acuzat de viol, a devenit pe nedrept subiectul unui val de ură. Actorul se confruntă cu un val de învinuiri sexiste, conform TheGuardian .

Gerad Depardieu se confruntă cu un val de acuzații Foto: Getty Images

Macron nu împărtășește opiniile acuzatorilor lui Depardieu

„Nu mă veți vedea niciodată participând la o vânătoare de oameni”, a declarat Macron postului de televiziune France 5 când a fost întrebat despre posibilitatea de a-i retrage actorului o distincție de stat. „Urăsc genul acela de lucruri”, a adăugat el, spunând că „nu îi iei cuiva Legiunea de Onoare pe baza unui raport”.

Distincția, cea mai prestigioasă pe care guvernul o poate acorda și pe care Depardieu a primit-o în 1996, „nu este un instrument moral”, a mai spus Macron, adăugând că actorul „face Franța mândră” și că el însuși este „un mare admirator” al actorului.

Săptămâna trecută, ministrul culturii, Rima Abdul Malak, a afirmat că comentariile actorului aduc rușine Franței și că Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare va iniția o „procedură disciplinară” pentru a decide dacă să îi retragă distincția.

Un reportaj televizat lansat luna aceasta a readus acuzațiile în atenție și a reînviat dezbaterea despre sexism în cinematografia franceză

Postul France 2 l-a arătat pe actor într-o călătorie în Coreea de Nord în 2018, făcând în mod repetat comentarii sexuale explicite în prezența unei interpretă și sexualizând o fetiță care călărea un cal.

De la difuzarea documentarului, familia sa a denunțat o „conspiratie fără precedent” împotriva lui.

Depardieu, o emblemă a cinematografiei franceze cu peste 200 de filme la activ, a fost acuzat de viol în 2020 și de hărțuire sexuală și agresiune sexuală de mai mult de o duzină de femei.

Depardieu a negat acuzațiile de viol și agresiune sexuală printr-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro în octombrie. „Niciodată, dar absolut niciodată, nu am abuzat o femeie”, a scris actorul. „În fața curții media, în fața linsajului care mi s-a rezervat, am doar cuvântul meu pentru a mă apăra”.

În weekend, o municipalitate din Belgia i-a retras lui Depardieu titlul de cetățean de onoare, la câteva zile după ce provincia canadiană Quebec i-a retras cea mai înaltă distincție pentru comentariile sale „scandaloase” la adresa femeilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?