Enel Green Power a cumpărat de la Mytilineos două ferme solare din sud-estul României

Enel Green Power a cumpărat de la Mytilineos două ferme solare din sud-estul României

Enel Green Power România a finalizat achiziţia a două ferme solare din sud-estul României de la grupul grec Mytilineos, fiind asistată de firma de avocatură Clifford Chance Badea, se menţionează într-un comunicat remis de aceasta din urmă.

Cele două unităţi achiziţionate sunt o fermă solară de 63 MW pregătită pentru construcţie şi o fermă solară de 26 MW în curs de dezvoltare.

În baza acordului dintre cele două părţi, Mytilineos îşi va asuma dezvoltarea şi continuarea procesului de construcţie a celor două ferme prin divizia sa de dezvoltare şi stocare regenerabile.

Cele două ferme urmează să intre în activitate la finalul anului viitor sau la începutul anului 2023.

Firma de avocatură a asistat Enel Green Power România pe tot parcursul procesului de achiziţie, inclusiv în procedura de "due diligence" cu privire la aspectele corporative, imobiliare, de autorizare, de reglementare, precum şi cu privire la etapa de tranzacţie propriu-zisă, care a implicat aspecte de Drept român şi englez.

Tranzacţia se încadrează în strategia Enel de a accelera tranziţia către energia regenerabilă în România, potrivit comunicatului societăţii Clifford Chance Badea.

Această tranzacţie are loc în contextul expertizei solide a Clifford Chance Badea în domeniul energiei regenerabile, după ce firma a asistat mai multe achiziţii sau proiecte de dezvoltare care implică energie regenerabilă.

Enel Green Power, unul dintre cei mai avansaţi dezvoltatori, proprietari de proiecte pe termen lung şi operator de centrale regenerabile, gestionează peste 1.200 de centrale pe cinci continente şi este prezent cu active în funcţiune sau în construcţie în 21 de ţări, precum şi cu activităţi de dezvoltare în alte 6 ţări, se menţionează în comunicatul Clifford Chance Badea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...