Episcopul Huşilor: Ar trebui să simţim în sufletul nostru durerea tuturor ucrainenilor care nu se pot bucura de Înviere

Episcopul Huşilor: Ar trebui să simţim în sufletul nostru durerea tuturor ucrainenilor care nu se pot bucura de Înviere

Episcopul Huşilor, Ignatie, este alături cu gândul de cetăţenii ucraineni greu încercaţi în această perioadă şi se roagă pentru cei care experimentează durerea războiului şi frica morţii, neputându-se bucura de sărbătoarea Învierii Domnului.

Ierarhul afirmă că războiul nu poate fi justificat în niciun fel şi critică încercările patriarhului Moscovei de a găsi explicaţii pentru conflictul din Ucraina.

"Dacă suntem sinceri cu noi înşine şi ne asumăm la modul responsabil valorile Evangheliei, vom constata cu maximă precizie şi maximă pregnanţă că duhul acesteia nu poate să fie decât unul de pace, de lumină, de bucurie. În niciun fel nu poate fi justificat războiul în numele credinţei sau în numele apărării unor valori perene, care în societatea noastră în care trăim sunt din ce în ce mai sabotate sau dinamitate. Patriarhul Kiril al Moscovei a justificat într-un fel războiul, din punct de vedere moral chiar metafizic, ceea ce din punctul meu de vedere este o abordare într-o totală disonanţă şi discordanţă faţă de Evanghelie. Noi, ca ortodocşi, ca cei care împărtăşim aceeaşi credinţă, facem parte din aceeaşi biserică ortodoxă, ar trebui să simţim în sufletul nostru durerea tuturor ucrainenilor care, din păcate, în noaptea de Paşti, nu se vor putea bucura de tot ceea ce înseamnă această explozie de lumină, de bucurie pe care o presupune Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. (...) Eu resimt această durere şi o mărturisesc cu maximă sinceritate şi fără a manifesta efuziuni sentimentale nefondate. Resimt această durere şi mă gândesc la creştinii ortodocşi ucraineni, care în noaptea de Paşti nu vor putea să meargă la Înviere", a precizat Ignatie.

Episcopul Huşilor a subliniat că patriarhul Kiril trebuie să îşi aducă aminte de faptul că este un păstor ce slujeşte în numele păstorului Iisus Hristos, care este "dragoste", şi ar trebui să aibă curajul de a nu fi de acord cu războiul din Ucraina. AGERPRES/(A - autor: Loredana Ciobanu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: episcopiahusilor.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale